ÎNCĂ UN FOCAR DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. ZECI DE CADRE MEDICALE AU FOST CONFIRMATE CU COVID-19

Încă un focar de coronavirus în România. Zeci de cadre medicale din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iași au fost confirmate cu COVID-19.

Managerul spitalului, Lucian Eva, a precizat că toate cadrele medicale diagnosticate reveniseră din tura liberă, după 14 zile în care ar fi urmat să stea izolate.

Conform acesteia, toate cele 15 cadre medicale diagnosticate cu COVID-19 reveniseră din tura liberă. Majoritatea sunt asistente medicale și medici rezidenți. Sunt confirmate 28 de cazuri de coronavirus – 15 cadre medicale și 13 pacienți. Ultimele 17 cazuri – 4 cadre medicale și cei 13 pacienți – au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore.

Secţia de Neurochirurgie I va fi închisă pentru dezinfecţie şi vor fi refăcute circuitele.

Începând de astăzi Spitalul de Neurochirurgie lucrează în regim de urgenţă. Avem o anchetă în desfăşurare şi încercăm să luăm toate măsurile necesare de depistare a virusului COVID-19 şi de stopare a răspândirii acestuia. Până în acest moment am testat 200 de persoane la nivelul spitalului, iar 28 din acestea sunt pozitive. Continuăm testarea şi retestăm acolo unde este cazul”, a declarat Lucian Eva.

Până astăzi, 23 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.857 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.187 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1170 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *