Iohannis, despre condiţiile PSD privind starea de alertă: Unii fug după voturi, nu după sănătate. Ori ești precaut, ori ești prost

Preşedintele Iohannis a declarat joi, referitor la condiţiile PSD pentru a vota prelungirea stării de alertă, că nu-şi doreşt prelungirea stării de alertă cu măsurile care acum sunt în

vigoare, că vrea o variantă mai simplă, mai suplă, subliniind că unii fug după voturi. El a afirmat că în faţa bolii, ori esti precaut, ori esti prost.

Nu ne dorim acest lucru. Nu a dorit nimeni această epidemie această pandemie, ea a venit peste noi indiferent că am avut o guvernare sau alta. eu sincer sunt foarte mulţumit că am avut o guvernare liberala cu care împreună am putut să gestionăm această epidemie. Vreau să resubliniez că autorităţile au făcut tot ce a trebuit şi am luat măsurile corecte şi în timp. Din păcate nu s-a terminat. Cu toţii ne am fi dorit să scăpăm în mai repede de epidemie. Şi astăzi din păcate avem peste 200 de noi cazuri, nu puteam să vorbim de fosta epidemie.  Este încă în comunitate virusul şi pentru ca guvernul să aibă pârghiile necesare să ia măsurile atunci când se impun după părerea mea este nevoie de prelungirea stării de alertă”, a declarat preşedintele.

”Eu nu îmi doresc să se prelungească starea de alertă cu măsurile care acum sunt în vigoare, de exemplu portul măştii în interior, distanţarea, măsurile de igienă.

Sunt nişte motive practice care ne fac să credem că trebuie să continuăm.Sigur măsurile de relaxare pe care şi eu le am anunţat vor fi luate. nu ne gândim să ne întoarcem în timp vrem să mergem mai departe dar trebuie să fim prudenţi şi pentru asta în continuare eu fac apel la parlamentari să înţeleagă că aici nu putem să ne târguim pe voturi.

Este vorba de sănătatea oamenilor şi de o justă măsură, repet, o justă măsură”, a continuat Iohannis.

 

Conform lui Iohannis, unii fug după voturi, nu după sănătatea românilor.

”Am văzut cu toţii că sunt unii politicieni care mai mult fug după voturi decât după sănătatea românilor, care spun că putem să ne relaxăm cu totul şi că nu este nevoie de aceste măsuri şi că să vină specialiştii cu dovezi,

Nu vă supăraţi: ce dovezi aşteaptă, altele decât cele care sunt comunicate zilnic. 237 de noi infectaţi de ieri până astăzi, avem noi şi noi decese. Epidemia este între noi, virusul este în comunitate. Orice raţiune normală ne spune să fim precauţi, Ori eşti precaut, ori eşti prostt”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este „exclus” ca parlamentarii partidului să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile.

El a spus că solicită redeschiderea spitalelor pentru pacienţii cu boli cronice sau a celor suport pentru COVID-19 care nu au avut pacienţi, precum şi renunţarea la achiziţii publice fără licitaţie. Ciolacu a afirmat că, în cazul în care Guvernul „nu vine cu ceva coerent”, PSD este pregătit „să avem o lege distinctă”.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.