IPS Teodosie a împărtăşit sute de oameni cu aceeaşi linguriţă, în plină pandemie de coronavirus VIDEO

IPS Teodosie a împărtăşit sute de oameni cu aceeaşi linguriţă, în plină pandemie de coronavirus VIDEO

Peste 100 de credincioşi s-au înghesuit duminică la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa pentru a fi împărtăşiţi de IPS Tedodosie, arhiepiscopul Tomisului. În plină pandemie de coronavirus, înaltul prelat a folosit aceeaşi linguriţă pentru a-i împărtăşi pe oameni, iar preoţii care îl asistau nu purtau măşti de protecţie.

Slujba a fost ţinută afară şi a adunat peste 100 de credincioşi, deşi specialiştii au avertizat că fie evitată aglomearaţia pentru a evita răspândirea epidemiei de coronavirus.

La sfârşitul ceremoniei religioase, oamenii s-au aşezat la coadă pentru a fi împărtăşiţi de IPJ Teodosie. Arhiepiescopul Tomisului a folosit aceeaşi linguriţă pentru a-i împărtăşi pe credincioşi, în pofida apelurilor făcute de autorităţi de a fi respectate regulile de igienă şi de izolare.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a declarat că toţi cei care se tem că se pot îmbolnăvi din cauză că au primit împărtăşania cu aceeaşi linguriţă pot rezolva această problemă dacă discută cu duhovnicul lor.

„Referitor la linguriţa folosită la împărtăşire, Patriarhia Română a emis un comunicat de presă în care a arătat că cei care sunt în temeri, au dubii sau conştiinţa neliniştită în ce priveşte venirea la sfânta împărtăşanie, să meargă şi să discute cu duhovnicul lor. Pe această linie merge şi Arhiepiscopia Tomisului. Cei care au această problemă să meargă să vorbească cu duhovnicii şi lucrurile se vor rezolva de la caz la caz”, a spus Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, citat de Antena 3.

La slujbă, credincioșii au stat unul lângă altul, fără să ţină cont de recomandările specialiştilor.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.