Kim Jong-un e în stare vegetativă, susţine presa din Japonia. Ce probleme de sănătate are liderul nord-coreean

O delegaţie de medici chinezi a fost trimisă în Coreea de Nord, pe fondul zvonurilor conform cărora starea de sănătate lui Kim Jong-un s-a degradat. Liderul de la Phenian se află în stare vegetativă, în urma unei operaţii pe cord.

Publicaţia japoneză Shukan Gendai a scris vineri că liderul nord-coreean se află în stare vegetativă, în urma unei operaţii pe cord la care a fost supus la începutul lunii aprilie, notează Daily Mail. 

Jurnaliştii japonezi au citat un medic chinez care ar l-ar îngriji pe Kim Jong-un, care s-ar aflat în stare gravă ca urmare a unei intervenţii pe cord realizate cu întârziere.

Potrivit sursei citate, Kim Jong un s-a aflat într-o localitate nord-coreeană în momentul în care a avut dureri în zona pieptului.

Liderul de la Phenian s-a prăbuşit la pământ, fiind resuscitat de medicul care-l însoţea şi transportat de urgenţă la spital.

Până în prezent, autorităţile nord-coreene nu au furnizat informaţii despre starea de sănătate a lui Kim Jong-un. 

Agenţia Reuters notează că nu a putut stabili dacă vizita medicilor chinezi are legătură cu problemele de sănătate ale liderului nord-coreean.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *