King Jong-un este în comă, susține un diplomat din Coreea de Sud

Fostul asistent al președintelui Coreei de Sud, Kim Dae-jung, a declarat că liderul nord-coreean se află în comă și că a predat o parte din putere surorii lui mai mici.

Diplomatul sud-coreean Chang Song-min a declarat presei din Coreea de Sud: „Cred că este în comă, dar nu a murit. Nu s-a format o structură de succesiune completă, iar Kim Yo-jong este adusă în prim-plan, deoarece vidul de putere nu poate fi menținut pentru o perioadă îndelungată”, a spus oficialul.

În urmă cu câteva zile, Serviciul Național de Informații (INS) a anunțat că Kim Jong-un „va continua să exercite puterea absolută”, dar își va transfera treptat autoritatea lui Kim Yo-jong „pentru a ușura stresul”.

Paranoicul dictator, despre care se crede că ar avea 36 de ani, a fost văzut în public de puține ori anul acesta, ceea a alimentat speculațiile că a murit, potrivit Daily Mail. S-a crezut inițial că o operație nereușită pe cord pentru montarea unui stent l-ar fi lăsat grav bolnav sau l-ar fi ucis.

Însă, zvonurile privind decesul au dispărut după ce a fost văzut la ceremonia de deschidere a unei fabrici de îngrășăminte în Suchon, la 30 de mile nord de capitala țării, Pyongyang. Dacă Jong-un nu mai este capabil să conducă Coreea de Nord, pe locuitorii țării îi paște dezastrul, apreciază unii specialiști. 

„Pozele cu Kim Jong-un sunt false”

Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, Chang a spus că niciun lider din Coreea de Nord nu ar încredința niciuna dintre autoritățile sale unei alte persoane, decât dacă ar fi prea bolnav pentru a guverna sau a fost înlăturat printr-o lovitură de stat. El suține faptul că liderul Kim Jong-un este într-o stare medicală gravă și nu poate să-și exercite atribuțiile.

Chang transmite că are informația de la o sursă din China. Fostul diplomat a adăugat că șeful statului nord corean ar fi ”în comă” și că toate fotografiile cu acesta lansate în ultimele luni au fost false.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *