Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice exportul de buștean în spațiul extracomunitar! 10 ani e interzis

Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice exportul de buștean în spațiul extracomunitar! Acesta și-a dat acordul ca începând cu data de 1 ianuarie 2021, pe o perioadă de 10 ani, exportul să fie total interzis.

Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice exportul de buștean în spațiul extracomunitar!
“Se interzice exportul de buştean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani, în spaţiul extracomunitar începând cu data de 1 ianuarie 2021. (…)

Nerespectarea interdicţiei de export a masei lemnoase se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă în cuantum de 100.000 lei”, prevede Legea privind gospodărirea durabilă a pădurilor României, iniţiată de mai mulţi deputaţi PSD.

10 ani e interzis
Actul normativ reglementează instituirea Registrului naţional de evidenţă informatizată a proprietăţilor forestiere la nivelul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, în vederea aplicării regimului silvic şi gestionării durabile a fondului forestier.

“Realizarea cadastrului aferent fondului forestier proprietate publică a statului este finanţată de la bugetul de stat sau din surse proprii ale administratorilor fondului forestier proprietate publică a statului.

În vederea asigurării transparenţei recoltării masei lemnoase din fondul forestier naţional se instituie Catalogul naţional al masei lemnoase la nivelul autorităţii publice centrale.

Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice exportul de buștean în spațiul extracomunitar! 10 ani e interzis
Acesta va răspunde de silvicultură prin utilizarea bazelor de date informatice existente la nivelul acesteia”, mai prevede legea

Astfel, odată cu implementarea SUMAL 2.0, se vor elimina o sumedenie de registre, rapoarte şi hărţi cerute de lege, multe dintre ele redundante. Se estimează că noile soluţii vor reduce birocraţia şi timpul consumat ineficient cu cel puţin 50% faţă de situaţia de astăzi. scrie fanatik.ro

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *