Klaus Iohannis le cere românilor din diaspora să nu vină în țară de Paște: Ce rost are?

Coronavirus în România. Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă după ce parlamentul a adoptat, joi, decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României pe o perioadă de 30 de zile.

Klaus Iohannis, anunț după ce parlamentul a aprobat decretul privind starea de urgență.

Cele mai importante declarații:

Suntem într-o situație destul de complicată. Din acest motiv am declarat stare de urgență.

Autoritățile centrale au început să lucreze foarte intens, la maxim.

Guvernul a luat măsuri foarte importante pentru a veni în sprijinul populației;

Starea de urgență a fost decretată pentru a proteja românii, dar și pentru a permite măsuri administrative, guvernamentale, legislative, care fac posibilă încetinirea acestei boli și permit prezervarea vieții economice în România

Nu suntem singurii care luptăm cu această pandemie, întreaga lume este într-o situație gravă

Românii așteaptă de la noi să rezolvăm problemele noastre, pentru România

Această boală este una foarte atipică și vă spun că avem mai puțin de 300 de cazuri, însă vom avea mai multe cazuri. Aceste lucruri sunt clare, ne spun experții că boala se răspândește în continuare.

Trebuie să transmitem românilor lucruri importante, nu doar ce fac autoritățile, ci și ce să nu facă

Să le explicăm oamenilor de ce nu trebuie să facă deplasări inutile, să nu mai dea mâna, să nu se îmbrățișeze și să nu se întâlnească decât acolo unde este absolut necesar.

Această situație specială cere, și ne-o spun toți experții, evitarea contactului direct;

Este important să meargă la serviciu, acolo unde nu se poate lucra de la domiciliu;

Se apropie Sărbătorile Pascale, trebuie să le spunem românilor din diaspora, cu tristețe, să nu vină acasă de această dată;

Conform normelor europene, atunci când vin în țară, ei trebuie să intre în carantină sau în izolare. Ce rost are? Este trist, dar nu avem de ales;

România a ajuns la 277 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu coronavirus. Potrivit raportării făcute de autorități la ora 13:00, sunt 17 noi cazuri. Din numărul total, 25 de pacienți s-au vindecat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.