Klaus Iohannis va decreta stare de urgență în România. Când intră în vigoare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la finalul jurământului depus de Cabinetul Orban, că va decreta stare de urgență în România, odată cu începutul săptămânii următoare.

Am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii vitoare. Această stare va face posibil accesul la noi resurse pentru gestionarea acestei crize”, a declarat Klaus Iohannis.

Drept urmare, începând de luni, 16 martie, România urmează să intre în stare de urgență, în condițiile în care criza coronavirusului nu dă semne că urmează să încetinească. 

Ce alte declarații a făcut Iohannis

La declarația de presă, Klaus Iohannis a precizat că este mulțumit de cooperarea de care au dat dovadă partidele politice, care au votat trecere Guvernului Orban 3. Astfel, România beneficiază de un guvern cu puteri depline.

Astăzi, Guvernul a depus jurământul în condiții foarte speciale, din cauza epidemiei de coronavirus. În primul rând, felciitări noului Guvern și îi doresc mult succes. Apreciez în mod deosebit votul care s-a dat astăzi în Parlamentul României. Astăzi, din Parlamentul României s-a transmis un mesaj de unitate. Sunt foarte bucuros să constat că majoritatea partidelor au înțeles importanța acestui moment, greutatea acestui moment și nevoia unei acțiuni unitare pentru români. Prima prioritate pentru noul Guvern este, evident, continuarea luptei împotriva epidemiei de coroanvirus, continuarea luptei pentru a gestiona eficient întreaga criză care s-a generat. Guvernul care își preia acum mandatul este Guvernul care și până acum a lucrat cu motoarele turate, a lucrat bine pentru a gestiona această criză. Acum, cu toate forțele vom continua această luptă”, a mai spus Klaus Iohannis.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *