Ludovic Orban: Terasele rămân închise; luni adoptăm Hotărârea de Guvern pentru starea de alertă

Premierul Orban a anunţat, duminică seară, că a convocat, pentru luni dimineaţă, şedinţe ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Guvernului, acestea fiind necesare pentru a derula toate procedurile pentru instituirea stării de alertă.

Duminică după-amiază, premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela și ministrul Sănătății Nelu Tătaru s-au întâlnit într-o ședință de lucru la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

“Am luat decizia de a convoca CNSU la ora 7:30 şi şedinţă de Guvern la ora 8. Sunt necesare pentru a derula toate procedurile pentru instituirea stări de alertă în baza legii. Hotărârea de Guvern, conform legii, este actul normativ prin care am decis să instituim starea de alertă odată cu intrarea în vigoare a legii”, a declarat Orban, la sfârșitul ședinței.

El a spus că hotărârea de Guvern va cuprinde tot ceea ce prevede legea, planul de măsuri cu cele trei anexe.

“Odată cu adoptarea hotărârii de Guvern rămânem în starea de alertă în care avem toate mijloacele necesare pentru a impune respectarea legii”, a adăugat premeirul.

Premierul a transmis că toate instituţiile de control vor fi pe teren şi vor impune aplicarea legii.

“Vom apela la toate pârghiile pentru a ne asigura că instituţiile publice, cetăţenii respectă regulile. Odată cu instituirea stării de alertă în baza legii, practic avem toate instrumentele legale pentru a ne asigura de respectarea legii”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă vor fi introduse noi restricţii, Orban a spus: ″În articolul 8 din lege există posibilitatea menţinerii teraselor închise şi le vom ţine închise”.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *