Ludovic Orban, veste bună pentru români: Am oprit creşterea numărului de cazuri de coronavirus

Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, la Arad, că a fost oprită creşterea cazurilor de Covid-19. Premierul a precizat că numărul persoanelor diagnosticate este mai mic decât numărul de cazuri care s-au înregistrat în urmă cu o săptămână.

Întrebat de jurnalişti dacă autorităţile vor lua noi măsuri pentru limitarea infecţiilor cu noul coronavirus, Ludovic Orbac a declarat că suntem pe un plafon şi că a fost oprită creşterea cazurilor de coronavirus.

„Am o veste bună, care este vizibilă pentru cei care urmăresc. Nu numai că suntem pe un plafon, am oprit creşterea numărului de cazuri. Numărul de cazuri, persoane infectate, diagnosticate în ultimele şapte zile numărul de cazuri e mai mic decât numărul de cazuri din ziua echivalentă a săptămânii trecute. Şi astăzi avem o mie o sută şI ceva de cazuri faţă de 1.340 ceva de cazuri în sâmbăta trecută, adică în intervalul vineri, sâmbătă al săptămânii trecute”, a spus Orban la conferinţa de presă de la Arad.

Premierul a menţionat că singura măsură este ca românii să respecte regulile, iar în acest mod va scădea numărul infectărilor.

„Nu există decât o singură soluţie aici: cu cât mai mulţI români înţeleg să respecte măsurile, să respecte regulile, să se protejeze, cu atât numărul de infectări va scădea şi putem să ducem o viaţă normală pentru că ceea ce ne dorim noi este să ducem o viaţă normală, încetul cu încetul să se reia toate activităţile şi viaţa oamenilor să fie cât mai puţin afectată de această pandemie”, a mai precizat Ludovic Orban.

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, 1.189 de cazuri noi de COVID-19, bilanţul îmbolnăvirilor fiind de 77.544. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 37 de decese – inclusiv al unei persoane cu vârsta între 20 şi 29 de ani – totalul fiind 3.233. 504 de pacienţi sunt la ATI.

Ninistrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat că în privinţa numărului de cazuri de Covid-19 ţara noastră se află pe o pantă de stabilizare, dar că trebuie ca fiecare cetăţean să ajute prin respectarea regulilor pentru a putea ajunge pe o pantă descendentă. Ministrul Sănătăţii a fost întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, cu i se pare bilanţul cazurilor din ultimele 24 de ore.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *