Marcel Ciolacu, atac virulent la adresa Guvernului: “Este de bun simţ ca domnul Orban să-şi dea demisia”

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, afirmă că premierul Ludovic Orban ar trebui să-şi dea demisia pentru că Guvernul nu a trimis mai repede la Parlament proiectul de lege

privind starea de alertă, ceea ce a permis să avem trei zile de vid legislativ, în care nu vor exista restricţii pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Luni ar fi de bun simț ca domnul Orban să-și dea demisia. E de nepermis să ai o astfel de scăpare la un asemenea nivel. Sunt prea multe lucruri care se întâmplă de două luni de zile, de când ne luptăm cu această pandemie, în care lucrurile nu funcționează, se iau întârziat, dar nu când te joci cu viețile oamenilor. Să lași un vid legislativ de trei zile și nimeni să nu-și dea demisia sau să nu fie responsabil”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Preşedintele interimar al PSD a mai afirmat şi că preşedintel Klaus Iohannis poate prelungi cu trei zile starea de urgenţă pentru a acoperi vidul legislativ.

“Președintele Iohannis a anunțat acum trei săptămâni că nu va mai prelungi starea de urgență. Dacă pentru emiterea stării de urgență exista un cadru legislativ, pentru emiterea stării de alertă nu exista acest cadru legislativ. Luni, respectiv acum 2 zile, la ora 15, Guvernul României a trimis acest proiect de lege. E de nepermis o întârziere de trei săptămâni. În momentul în care președintele a anunțat că nu va mai prelungi, ei știau că nu există cadru legislativ și ar fi trebuit să înainteze asta Parlamentului.

Parlamentul, Senatul și Camera Deputaților au votat în două zile. Marți și miercuri. Au încercat să forțeze o încălcare a Constituției. Una e să încalci Constituția fără să-ți dai seama, alta e să o încalci voit.

Eu cred că românii vor da dovadă de maturitate în această perioadă pentru ca să nu emită iar o stare de urgență președintele pentru aceste trei zile”, a mai spus Ciolacu.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *