MARCEL VELA, MESAJ TRANȘANT DESPRE AGLOMERAȚIA DE PE MALUL MĂRII NEGRE: „SPER SĂ NU SE ÎNCHIDĂ PLAJELE!”

Marcel Vela a transmis un mesaj tranșant despre aglomerația de pe malul Mării Negre. Ministrul spune că este posibil ca plajele să se închidă din nou, din cauza problemelor apărute. 

Ministrul Afacerilor Interne a vorbit, astăzi, despre aglomerația care a apărut pe malul mării în ultima perioadă. Vela a declarat că echipaje mixte vor efectua numeroase controale la toate localurile de pe plajă și nu numai.

„Sunt adeptul unor controale mixte!”„În plin sezon vor fi controlate mai multe unităţi de mai multe ori. O să vedeţi că în propunerea CNSU, în hotărârea de Guvern va fi un articol care prevede următorul lucru: operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată. Controalele nu se vor face doar cu poliţiştii sau cu jandarmii pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii, nu a unor măsuri coercitive care pot fi amânate, plătită amenda peste 15 zile, discutată, amânată şi omul să funcţioneze în continuare, sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanţi de la alte instituţii care au atribuţii în zona sanitară, în zona comercială dacă vreţi şi protecţia alimentară astfel încât să se poată lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, aceea de a suspenda autorizaţia de funcţionare. Cred că din acest moment operatorii economici vor fi mai riguroşi, mai atenţi astfel încât să creeze acel spaţiui de siguranţă pentru că e păcat ca un turist care vine aici sănătos să plece acasă bolnav”, a spus Vela, scrie News.ro.

Ministrul speră să nu se ajungă în situaţia de a fi închise plaje: „Sper să nu ajungă în situaţia în care să se închidă plaje, să fie asemenea măsuri care până la urmă fac şi rău turistului care vine să se bucure de mare sau de soare. Cred că oamenii vor înţelege. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte şi se vor suspenda autorizaţiile. O să merg și eu în control, o să merg până la Vama Veche şi mă reîntorc spre Bucureşti în perioada următoare”.

Încă 326 de noi cazuri de îmbolnăvire au fost raportate în ultimele 24 de ore. La ATI, în acest moment, sunt internați 222 de pacienți. În România au fost confirmate, până acum, 27.296 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 1.667 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *