Marcel Vela: Se suspendă zborurile înspre și dinspre Italia

Marcel Vela: Am convocat comitetul national pentru situatii speciale de urgenta pentru a lua decizii importante. Suntem preocupati de protejarea populatiei. AM decis: Se aproba suspendare zborurilor efectuate de operatori, spre Italia si din Italia catre Romania, pentru toate aeroporturile din tara, incepand cu data de 9 martie, ora 12, ora Romaniei, pana in data de 23 martie, 2020, ora 12, ora Romaniei.

Operatorii aerieni au obligatia de a comunica cetatenilor romani care se vor imbarca din China Italia Iran, Corea de Sud catre Romania faptul ca vor intra in carantina pe teritoriul Romaniei si isi vor asuma aceasta responsabilitate printr-o declaratie.

Operatorii aerieni au obligatia de a nu permite imbarcarea cetatenilor straini din Italia, CHina Iran , Coreea de Sud, catre Romania, cu escala.

Informarea cetatenilor romani care sosesc din Italia, China, Iran, Coreea de sud, prin punte terestre sunt obligati sa intre in carantine pe raza judetului de granita sau izolare la domiciliu. EI isi vor asuma responsabilitatea printr-o declaratie.

Sunt exceptate transporturile de marfa de minimum 3,5 tone de la restrictiile impuse.

Masurile adoptate se aplica pana la data de 31 martie 2020 cu posibilitatea prelungirii perioadei, termen valabil pentru punctele prevazute la prezenta.

Maine la ora 16 este convocat Comitetul National pentru SItuatii Speciale de Urgenta intr-o noua sedinta pentru a evalua la zi situatia operativa la nivel national si international, sedinta in care vor fi luate si alte decizii.

Suspendarea cursurilor in scoli – Acest lucru va fi analizat in sedinta de maine. Este decisa o masura impreuna cu doamna ministru, in prezent. Daca un singur caz apare intr-o scoala, cursurile sunt suspendate la toata scoala.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.