Mare atenție la bani când primești rest! Bancnotele de 10 lei sunt cel mai ușor de reprodus! Doar așa recunoști banii falși

Banii falși care circulă pe piața din România sunt, în general, bancnotele de 10 lei.

Sunt ușor de reprodus, iar specialiștii Băncii Naționale Române au fost uimiți să constate că escrocii folosesc o folie de plastic similară cu cea a banilor adevărați.

Bancnotele noi au numeroase elemente de siguranță după care pot fi verificate. Dar puțini români le urmăresc cu atenție.

Când mergi la cumpărături, trebuie să fii atentă la bancnotele de 10 lei, care sunt cel mai ușor de falsificat și de plasat. Nu sunt evitate de escroci nici bancnotele de 50 sau de 100 de lei.

Banii falși care au apărut până acum pe piață sunt foarte bine realizați. Ei respectă nu doar materialul din care sunt făcuți cei originali, finețea și grosimea plasticului, ci și culorile întocmai. Dar calitatea vospelei diferă, iar elementele de siguranță din ferestrele transparente sunt cel mai bun indiciu.

Dacă ai dubii cu privire la bancnotele primite,

verifică în primul rând elementele unicat din ferestrele transparente.

La bancnota de 10 lei, fereastra conține o paletă de pictor pe care poți vedea în lumină nu una, ci trei pensule. Una este ușor de observat, celelalte două sunt imprimate cu o vopsea aurie și sunt mai greu de observat la prima vedere. De obicei, banii falși au o singură pensulă sau trei, dar de aceeași culoare, nu diferite ca la bancnotele adevărate.

La bancnota de 50 de lei, fereastra conține capul unui vultur și numărul 50.

La bancnota de 100 de lei, fereastra transparentă conține o mască veselă și numărul 100. Dar când o privești cu atenție, la lumină, vei observa alături și o mască tristă, care nu există la bancnotele false.

ce alte indicii poți urmări la banii falși
Compară cu atenție bancnotele pe care le bănuiești că sunt false cu cele emise de BNR.

De cele mai multe ori, cele false nu sunt tăiate perfect și pot fi cu unul sau doi milimetri mai mici.

Pe de altă parte, dacă răzuiești cu o monedă banii falși, vopseaua se ia ușor. Dacă răzuiești banii adevărați, vopseaua nu se zgârie decât dacă insiști foarte mult.

sursa: libertateapentrufemei.ro

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *