Maria, cea mai tânără victimă a Covid-19 din Republica Moldova, a fost condusă pe ultimul drum (Video)

Imagini dramatice în Bălți, Republica Moldova, acolo unde o familie îndurerată și-a condus fiica pe ultimul drum. Maria avea doar 23 de ani și, potrivit medicilor, a murit din cauza Covid-19.

Maria Șevcenco este cea mai tânără victimă a coronavirusului din Republica Moldova.

Ieri, fata a fost condusă pe ultimul său drum, într-un sicriu închis.

Părinții refuză să creadă că motivul decesului ar fi infecția cu noul coronavirus. Ei dau vina pe incopetența medicilor, susținând că, de fapt, Maria a murit de insuficiență renală.

“A murit de insuficiență renală, nu COVID-19. Ea nu avea simptome. Avea probleme cu rinichii, îndura, i se umflau picioarele, a fost primul semnal. Medicii ne-au spus, că, peste două zile, fiica va reveni acasă.

În scurt timp, ne-au spus că a murit. Copilul meu era sănătos, ea doar avea nevoie de ajutor medical calificat”, a declarat Vasile Lungu, tatăl fetei, potrivit agora.md.

Maria a fost internată la Spitalul Clinic Bălți în seara zilei de luni, 27 aprilie.

Potrivit administrației spitalului, tânăra nu se afla la evidența medicului de familie, deși avea probleme de sănătate din copilărie și suferea de afecțiuni renale.

“Am înțeles că, de trei zile, pacienta nu putea să se urineze, semn că avea insuficiență renală severă la domiciliu. Ea a fost internată imediat în secția de reanimare și terapie intensivă, unde i-au fost applicate absolut toate procedurile pentru resuscitare și pentru a-i salva viața”, a declarat vicedirectorul Spitalului Clinic Bălți, Ala Condrea.

Un plămân clocotea efectiv

Raisa Cotos, medic urgentist în cadrul aceleiași instituții a precizat că, la momentul internării, tânăra prezenta și semne de afecțiune respriratorii pronunțate.

“Starea pacientei era critică. A fost adusă cu ambulanța. Prezenta dispnee pronunțată. Am colectat analizele necesare, s-a efectuat radiologia. Un plămân clocotea efectiv. Ea mi-a spus că din copilărie are patologie renală, iar la medic nu se adresa”, a spus medicul urgentist.

Confirmată cu coronavirus după deces

Fata a fost testată la COVID-19. Rezultatele au venit pozitive, dar după ce pacienta a decedat.

Potrivit jurnal.md, Maria este cea mai tânără victimă din Republica Moldova a noului coronavirus. În urmă cu o lună, o altă tânără de 27 de ani din stânga Nistrului, a decedat de COVID-19.

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 3.771 de cazuri de coronavirus. Dintre acestea, 116 cazuri s-au soldat cu decese.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *