Medicamentul care poate combate coronavirusul! China a făcut anunțul mult așteptat

China, țara în care a apărut pentru prima oară coronavirusul, a finalizat studiile pentru medicamentul despre care se crede că ar putea învinge infecția.

Este vorba despre Favipiravir, un medicament antiviral, a cărei eficacitate clinică a fost demonstrată la momentul administrării la pacienții cu COVID-19, potrivit unui oficial al Chinei, citat de Xinhua, citată de Agerpres.

Acest medicament a fost aprobat pentru utilizare clinică în 2014, în Japonia. Nu au fost demonstrate reacții adverse după administrare, după cum spune, într-o conferință de presă Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

La studiul clinic au participat peste 80 de pacienți, studiu care s-a desfășurat într-un spital din Shenzhen, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei. Dintre aceștia, 35 de pacienți au primit tratament cu Favipiravir, restul de 45 fiind incluși într-un grup de control.

Persoanele cărora li s-a administrat medicamentul au obținut rezultate negative într-un timp mult mai scurt la testarea pentru coronavirus, spre deosebire de persoanele din grupul de control.

Medicamentul urmează să fie produs în masă

De asemenea, un alt studiu, condus de Spitalul Zhongnan al Universităţii Wuhan, a demonstrat că efectele terapeutice al Favipiravir sunt mult mai bune decât cele observate în grupul de control.

Zhang a mai sugerat ca Favipiravir ar trebui introdus în schemele de tratament făcute de medici pentru pacienții infectați cu COVID-19.

Mai mult decât atât, Zhang a mai declarat că o companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru producerea masivă a medicamentului, pentru a asigura o aprovizionare stabilă, potrivit Xinhua.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *