Medici români, semnal de alarmă: a apărut un nou simptom al virusului COVID-19

Reprezentanții Societății Internaționale pentru Boli Infecțioase consideră că dovezile ştiinţifice sugerează că modificarea mutaţiei noului coronavirus în anumite părţi ale

lumii coincide cu o scădere a ratei mortalităţii, iar virusul devine mai puţin letal decât era până acum.

Medicii susţin că cele mai multe virusuri au tendinţa să devină mai puţin virulente, pe măsură ce suferă mutaţii.

„Un virus, dacă este mai infecțios, asta nu înseamnă că este și unul periculos. De exemplu, răceala simplă se transmite foarte rapid. Dacă cineva este răcit în birou, în câteva zile aproape toată lumea strănută.

Nu mori de la răceală, poți muri însă din cauza gripei”, spune Paul Tambyah, preşedintele Societăţii Internaţionale pentru Boli Infecţioase.

Oamenii de ştiinţă au descoperit această mutaţie încă din luna februarie. A circulat în Europa şi America, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a precizat că nu există dovezi că această mutaţie a condus la îmbolnăviri mai severe. Medicii îndeamnă totuși la creșterea vigilenței publice.

„Nu consider că acest virus are un stimulent ca să aibă mutații în perioada următoare. Dar, repet, acest virus a luat prin surprindere foartă multă lume, inclusiv pe mine”, mai spune Paul Tambyah.

Tulpina D614G detectată în Malaezia, de exemplu, este de 10 ori mai infecţioasă, iar vaccinurile aflate în prezent în diferite etape de dezvoltare ar putea să nu fie eficiente în faţa acestei mutaţii.

Tocmai de aceea, medicii îndeamnă statele care sunt pe cale să producă vaccinul anti covid să îl omologheze doar în monentul în care sunt siguri de eficiența lui.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *