Medicii, nevoiți să aleagă pe cine salvează: „Cineva peste 80 de ani, cu insuficienţă respiratorie, probabil nu va supraviețui”

Situaţia din Lombardia, regiunea aflată în centrul epidemiei, se agravează din ce în ce mai tare. Deficitul de paturi de spital şi de materiale medicale îi pun pe medici în faţa unor alegeri dificile.

Numărul oamenilor infectaţi a crescut alarmant în regiunea bogată din nordul Italiei, iar spitalele se luptă să suplimenteze numărul de paturi disponibile în secţiile de terapie intensivă. Unele unităţi medicale au decis să folosească mai multe secţii exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus.

Medici şi anestezişti sunt chemaţi să facă alegeri tot mai dificile în legătură cu pacienţii care primesc acces la paturi şi aparate de ventilaţie atunci când acestea nu sunt în număr suficient pentru toate cazurile.

Este o realitate că va trebui să alegem (pe cine să tratăm), iar această alegere va fi încredinţată operatorilor individuali de pe teren, care se pot găsi în situaţia de a avea probleme etice”, afirmă un medic ce lucrează într-unul din cele mai mari spitale din Milano.

Din acest motiv în acest moment resursele sunt păstrate pentru acei pacienţi care au cele mai mari şanse de supravieţuire. Aceasta înseamnă tratarea cu prioritate a pacienţilor mai tineri, fără boli asociate, în detrimentul celor mai vârstnici sau cu maladii pre-existente.

„Nu vrem să discriminăm. Suntem conştienţi că trupul unui pacient extrem de fragil este incapabil să tolereze anumite tratamente prin comparaţie cu cel al unei persoane sănătoase”, afirmă Luigi Riccioni, anestezist şi şeful comisiei de etică a SIIARTI (Societatea italiană de anestezie).

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *