Medicii trag un semnal de alarmă! Coronavirusul are un nou simptom

Medicii ORL din Franța avertizează asupra unui alt simptom asociat, în opinia acestora, bolii provocate de noul coronavirus: pierderea mirosului.

Specialişti în otorinolaringologie (ORL) au observat în aceste ultime zile ’’o recrudescenţă a cazurilor de anosmie″, a indicat şeful Direcţiei pentru Sănătate din ministerul de resort, Jerome Salomon, în cadrul informării zilnice referitoare la situaţia pandemiei în Franţa, potrivit Agerpres.

Se vorbește despre o ″dispariţie bruscă a mirosului’’, dar fără nas înfundat, iar câteodată însoţită chiar și de dispariţia gustului (ageuzie).
Anosmia descrisă de mai multe persoane diagnosticate cu COVID-19 poate surveni în mod izolat sau împreună cu alte simptome asociate virusului.

În cazul anosmiei, ″trebuie să sunaţi la medicul de familie şi să evitaţi automedicaţia fără avizul specialistului’’, a subliniat Jerome Salomon.

Dispariția mirosului este un simptom destu de rar, dar este observat în general.
la pacienţi tineri, care dezvoltă forme ″⁣mai puţin severe″ ale bolii, a precizat directorul pentru Sănătate.

“Există o legătură evidentă′′ între anosmie şi virus, a afirmat Jean-Michel Klein, preşedintele Consiliului naţional profesional al medicilor ORL, cu sediul la Paris.

Nu toate cazurile pozitive de COVID-19 prezintă anosmie, dar toate cazurile de anosmie izolată, fără cauză locală, fără inflamaţie, sunt COVID-19 pozitive’’, a precizat specialistul pentru AFP.

Pacienţii în cauză sunt mai degrabă tineri, cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani.

“Persoanele care resimt anosmie, trebuie să se autoizoleze ca măsură de precauţie şi să poarte mască, chiar şi în cadru familial”, potrivit Jean-Michel Klein.

Spre deosebire de protocolul de tratament al unei anosmii clasice, medicul recomandă să nu fie administrată corticoterapie, ″care slăbeşte răspunsul imunitar″⁣, sau o spălare a foselor nazale care ar risca să ″trimită virusul din mucoasa nazală în plămâni″⁣.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.