Mesajul lui Raed Arafat pentru românii care au ieșit la grătare: „Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust”

Chiar în ziua în care extrem de mulți români au ieșit la grătare sau în parcuri, în plină pandemie de coronavirus, Raed Arafat a lansat un nou apel. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență cere populației să evite plecările de la domiciliu care nu sunt esențiale, precizând că „virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust”. 

Sâmbătă, 21 martie, foarte mulți români au profitat de vremea călduroasă și au ieșit afară, să facă grătare. Astfel, grupuri de oameni s-au strâns în diferite locuri, deși autoritățile au cerut de nenumărate ori populației să rămână cât mai mult posibil la domiciliu. 

Raed Arafat a transmis că „mai multe persoane au sunat să spuna ca sunt prea mulți care au ieșit la plimbare și la gratare fiind vremea frumoasă. În această perioadă rămânerea acasă și evitarea activităților care pot să vă expună și să expună familiile voastre este extrem de importantă. 

Virusul nu se vede, nu se simte și nu are gust ca să-l evitați. Acesta se evită numai prin măsurile de izolare și distanțare socială. Evitați expunerea persoanelor vârstince din familiile dumneavoastră la acest risc printr-un comportament responsabil. Vă rog mult evitați la maxim activitățile care nu sunt esențiale în această perioadă!”.

Gabriela Firea, despre închiderea temporară a parcurilor

În același context, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut bucureștenilor să respecte indicațiile privind distanțarea socială și izolarea la domiciliu. 

De asemenea, Firea a ridicat mai multe semne de întrebare care ar trebui să le dea de gândit românilor. 

„Oprim activități economice, cu riscuri imense pentru întreaga țară, dar stăm unii lângă alții în parc? Respirând de aproape același aer, posibil contaminat, de către una sau mai multe persoane? Virusul de tip nou rezistă în aer 30 de minute și circa 4 zile pe suprafețe. Se transmite de la 4,5 m distanță de persoana infectată”, a transmis primarul general.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *