Ministrul Muncii, anunt de ultim moment despre alocatii. Ce se intampla de la 1 august

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune ca decizia Curtii Constitutionale cu privire la dublarea alocatiilor copiilor „nu este o optiune, ci o obligatie” si transmite ca pana la data de 1 august Guvernul va pune aceasta decizie „in corespondenta cu posibilitatile pe care le are bugetul pentru sustinerea, atat in perioada urmatoare, cat si in anii urmatori”

„Nu este o chestiune de optiune sa respectam decizia Curtii Constitutionale. Pana la 1 august echipa guvernamentala va lua decizia corespunzatoare pentru punerea in aplicare a deciziei Curtii Constitutionale.

Suntem pregatiti sa luam aceasta decizie in corespondenta cu posibilitatile pe care le are bugetul pentru sustinerea, atat in perioada urmatoare, cat si in anii urmatori. (…) Subliniez faptul ca decizia Curtii Constitutionale nu este o optiune, ci este o obligatie. (…) aceasta optiune se bazeaza exclusiv pe o analiza obiectiva a posibilitatilor pe care bugetul le are in vederea sustinerii tuturor cheltuielilor solicitate” a declarat ministrul Muncii.

„Spre deosebire de PSD care trimite, cel putin Ministerului Muncii, aproape zilnic proiecte din Parlament de dublare, de triplare, de patru, de cinci ori a mai multor tipuri de cheltuieli, fara sa indice sursa bugetara, constient, PSD, ca aceste propuneri sunt populiste si ca nu pot avea toate corespondent in posibilitatile bugetare, toate aceste abordari va arata faptul ca ceea ce-si propun este realmente sa fie populisti si sa sugereze populatiei ca doar ei se intereseaza de aceste lucruri” a mai spus Violeta Alexandru.

Astfel, Ministerul Finantelor Publice urmeaza sa prezinte o situatie a incasarilor la buget in baza careia guvernul va anunta decizia legata de modul in care se vor face aceste majorari.

„Suntem constienti, nu doar eu ci si colegii mei, de necesitatea de a creste pensiile. Nu este o cestiune de la care sa ne sustragem, insa o decizie legata de procent, de ce se poate face, de eventuale modificari ale prevederilor legii in vigoare pe care o avem in acest moment va fi luata pe baza evaluarii pe care Ministerul Finantelor o va prezenta foarte curand” a mentionat Violeta Alexandru.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *