Ministrul Sănătății anunță testarea în masă, la nivel național, pentru Covid-19. Când se va întâmpla Citeşte întreaga ştire: Ministrul Sănătății anunță testarea în masă, la nivel național, pentru Covid-19. Când se va întâmpla

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat pregătirea unei testări la nivel național în România pentru verificarea nivelului de imunizare al populației și de răspândire al noului

Vedete A murit tatăl lui Ben Stiller, actorul Jerry Stiller, celebru pentru rolul din „Seinfield” Actrița Oana Cârmaciu a născut un băiețel Ministerul Afacerilor Interne: Regulile deplasării în afara localității după 15 mai Ministrul Sănătății anunță testarea în masă, la nivel național, pentru Covid-19.

Când se va întâmpla De Raluca Vițu pe 11 mai 2020 Sănătate Stiri pe scurt Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat pregătirea unei testări la nivel național în România pentru verificarea nivelului de imunizare al populației și de răspândire al noului coronavirus.

Ministrul a precizat că acest demers va fi realizat în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății. Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI.

 Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier „Noi avem o testare pe care o facem, în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Național pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației cât și cea a evoluției ulterioare.

Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când s-ar termină pandemia, sau prima etapă a ei. Fiindcă, deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 331 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține. Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment.

Bugetul depinde și de testele care ar putea fi serologice, sau și moleculare. În funcție și de zone. Unele cu focar mare, altele cu focar mic. O să testăm voluntarii, dar pe care îi căutam în anumite focare”, a declarat Nelu Tătaru, într-o intervenție telefonică la Europa FM.

De asemenea, profesorul Alexandru Rafila, președinte al Societății Române de Microbiologie, a confirmat începerea testării în masă a populației României, estimând că acest lucru se va întâmpla începând cu a doua jumătate a lunii iunie. „E vorba de un studiu de seroprevalență, seroepidemiologic, care se va face la nivel național. Metodologia adoptată este a OMS și vor exista consultări în această săptămână, încât planul care a fost pus la punct de colegii de la INSP să poată să fie dezbătut împreună cu experții OMS și eventual corectat dacă sunt cumva lucruri care ar putea fi îmbunătățite. În cursul lunii iunie, probabil, se vor strânge serurile de la cei care vor participa la acest studiu iar în a doua parte a lunii iunie, luna iulie, vor fi făcute testele. Probabil o să fie niște zeci de mii de teste la nivel național”, a spus Alexandru Rafila, pentru Digi24.
Citeşte întreaga ştire: Ministrul Sănătății anunță testarea în masă, la nivel național, pentru Covid-19. Când se va întâmpla

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *