Nelu Tataru a confirmat CEL MAI NEGRU SCENARIU! Cand ne loveste VALUL 2 de CORONAVIRUS

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, cu ocazia unei vizite efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, că

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) păstrează oficial aceleaşi recomandări pe care autorităţile sanitare din România le-au pus în practică, informează Agerpres.

Întrebat despre faptul că reprezentanţii Suediei, care au mers pe recomandări pentru populaţie şi nu pe restricţii, ar fi fost

felicitaţi de oficialii OMS pentru modelul adoptat în gestionarea crizei COVID-19, ministrul a spus că în ţara noastră situaţia „trebuie gestionată ca şi până acum”.

Aşa a încercat şi Anglia, dacă vă aduceţi aminte ce s-a întâmplat cu premierul şi atunci au revenit. Organizaţia Mondială a Sănătăţii păstrează oficial aceleaşi recomandări pe care le-am pus şi noi în practică. Acum o săptămână jumătate, directorul OMS spunea că greul abia de acum începe. Haideţi să gestionăm situaţia la fel de bine cum am gestionat-o până acum şi să ieşim la final toţi învingători.

Atunci când am intrat în această luptă bănuiam, înainte de şti, cu cine ne luptăm şi am mers pe un principiu în care să putem limita efectele şi să facem ca la nivelul populaţiei României să avem cât mai puţine decese, cât mai puţine cazuri, iar sistemul medical românesc să reziste la tot ce înseamnă impact în această pandemie.

Încă nu am trecut hopul, prefer să evaluez în fiecare zi fiecare unitate medicală, fiecare focar care se naşte”, a menţionat ministrul.

Nelu Tătaru: „Ne putem aștepta la un al doilea val COVID-19 în noiembrie sau decembrie”

Nelu Tătaru: „Am evoluat spitalele din Iași. Rămân la principiul că dacă avem un personal medical valid, putem face față luptei cu virusul. Suntem în scenariu 4, la peste 12.000 de infectați COVID-19. Avem și medici infectați. Avem peste 1.300 de cadre medicale infectate. Trebuie să avem precauție.

Chiar dacă avem medicamente, echipamente, nu trebuie să ne relaxăm. Ne așteptăm pentru octombrie, decembrie pentru al doilea val. E important să avem răbdare. (…) Am trecut cu bine de Paște și de 1 Mai. Doar după două săptămâni consecutive de scădere continuă ne putem gândi la relaxare. Nu trebuie să ne gândim acum la relaxarea măsurilor.

Mă repet: izolare voluntară, distanțare socială. Cei care vin din zonele roșii intră direct în carantină. Sunt 70 de puncte de testare și capacitatea de testare este de 10.000 de teste pe zi, asta nu înseamnă că se realizează toate cele 10.000.”

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *