NELU TĂTARU, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ REFERITOR LA PERIOADA DE IZOLARE A PERSOANELOR ÎN VÂRSTĂ: ”LUĂM ÎN CALCUL ŞI ACEASTĂ MĂSURĂ”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a oferit informații referitoare la eventuala prelungire a perioadei de izolare pentru persoanele în vârstă.

Măsurile de restricționare și distanțare socială nu sunt, de multe ori, respectate, iar legea este încălcată, apărând și risc suplimentar de infecție cu noul coronavirus.

Nelu Tătaru spune că este luată în calcul prelungirea perioadei pentru 10-14 săptămâni, ținându-se cont și de evoluția ulterioară a crizei medicale. Totul trebuie adaptat la ceea ce se va întâmpla, în perioada următoare, la nivelul României, transmite ministrul de la Sănătate.

“Da, luăm în calcul şi această măsură la nivelul Comitetului ştiinţific, Institutului Naţional de Sănătate, grupului de lucru din cadrul Ministerului Sănătăţii, luăm inclusiv decizia cel puţin pentru început să ne gândim la 10-14 săptămâni în care să izolăm aceste persoane, având în vedere şi evoluţia ulterioară, dar ne adaptăm la evoluţia pe care pandemia o va avea în România”, a declarat, duminică, Nelu Tătaru, întrebat dacă se ia în calcul măsura izolării persoanelor în vârstă tot anul, după declaraţiile preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Nelu Tătaru: ”Populația de rând trebuie să vegheze alături de autoritățile locale…”

Urmează, declară Nelu Tătaru, 3-4 săptămâni grele, dar gestionarea lor trebuie realizată ”la comun”, implicarea cetățenilor fiind esențială. Resposabilizarea este foarte importantă, în acest context, iar viața tuturor poate reveni la normal, dacă sunt respectate toate măsurile impuse de autorități și dacă oamenii nu vor mai aborda superficial distanțarea socială.

“Vreau ca toată lumea să înţeleagă că mai avem 3-4 săptămâni grele, aceste săptămâni trebuie să le gestionăm în comun, şi noi, corpul medical, dar şi populaţia de rând, ajutată de autorităţile locale, care trebuie să vegheze la această izolare şi la această distanţare socială. Viaţa noastră va reveni la normal peste o lună, o lună şi jumătate, după ce vedem că acel vârf începe să scadă, încă nu am ajuns la acel vârf”, a adăugat Tătaru, potrivit Agerpres.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *