Nelu Tătaru, despre situaţia coronavirusului în România: Suntem pregătiţi pentru creşterea numărului de cazuri

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că se aşteaptă ca numărul de cazuri de COVID-19 din România să crească, în ciuda estimărilor iniţiale, dar a precizat că oficialitățile sunt pregătite.

Identificarea celor infectaţi ne permite să facem recomandările pe care trebuie să le respecte aceşti pacienţi. Toată ţările din Europa pot să interneze şi să bage în carantină. Ne aşteptăm să crească numărul de cazuri, dar suntem pregătiţi”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24, conform Mediafax.

Acesta a precizat că a fost creat un grup de lucru care va pune în concordanţă criteriile CCR privind carantinarea şi izolarea.

„Motivarea CCR spune ca ordinul de ministru nu are greutatea unui proiect de lege care ar trebui să defineasca internarea, carantina. S-a creat un grup de lucru care va pune în concordanţă criteriile CCR”, a mai spus ministrul Sănătății.

După ce Curtea Constituțională a publicat motivarea deciziei prin care a declarat neconstituționale internarea și carantinarea obligatorii a bolnavilor de COVID-19 prin ordin de ministru, Nelu Tătaru a anunțat că ministerul pregătește o lege care să respecte deciziile CCR.

„Izolarea trebuie să continue, iar recomandările pe care le-am făcut pentru toți pacienți asimptomatici sau cu simptome ușoare trebuie să rămână baza. Dacă pacientul își asumă externarea știindu-se pozitiv, iar ulterior o anchetă epidemiologice îl implică intră sub incidența articolului penal de zădărnicire a combaterii bolilor”, a afirmat Tătaru.

CCR a considerat, în motivare, că internarea obligatorie a pacienţilor COVID-19 prin ordin de ministru este o „veritabilă privare de libertate”.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *