Nelu Tătaru: Se poate reveni la starea de urgență

Întrucât cazurile de îmbolnăviri în România au crescut îngrijorător, ministrul Sănătății a vorbit joi, într-o conferință de presă la Brașov, despre o revenire la starea de urgență.

Întrucât cazurile de îmbolnăviri în România au crescut îngrijorător, ministrul Sănătății a vorbit joi, într-o conferință de presă la Brașov, despre o revenire la starea de urgență.

Explozie a cazurilor de COVID

Odată cu ridicarea restricțiilor, românii nu au mai ținut cont nici de purtarea măștilor de protecție, nici de distanțarea socială, lucru ce a dus la o explozie de noi cazuri de coronavirus.

Chiar dacă în acest moment autoritățile nu se gândesc la o nouă impunere a stării de urgență, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus joi la o conferință de presă la Brașov, că e posibil să ne întoarcem la situația din martie și aprilie.

Autoritățile sunt atente la transmiterea accentuată

„Noi trebuie să ne gândim la tot ce vine în decurs de o zi, o săptămână, 14 zile, evaluarea fiecărei zone, a fiecărui focar vechi sau nou constituit de COVID-19, a fiecărei zone, aglomerări umane sau urbane în care această transmitere poate fi accentuată, a fiecărei zone turistice de unde,odată infectaţi, cetăţenii noştri s-ar putea întoarce acasă, evaluarea atentă a anchetelor epidemiologie, vor face ca noi să putem să gestionăm acest moment, dar numai cu respectarea regulilor şi responsabilitate”, a spus Tătaru.

Vor fi impuse alte restricții dacă va exista o supraaglomerare a secțiilor ATI

De asemenea, ministrul Sănătății a afirmat că autoritățile se gândesc serios la starea de urgență dacă va exista o supraaglomerare a secțiilor ATI.

“Aceste infectări au anumită gravitate. Dacă sunt asimptomatice sau cu simptome uşoare ca număr mare, nu este o problemă mare, dar dacă sunt grave, la persoane vârstnice, care vor supraevalua o stare sau aglomera secţiile ATI, atunci ne vom gândi şi la măsuri mai grave. Dar, în acest moment nu este cazul”, a afirmat Nelu Tătaru.

Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu COVID – 19.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *