Nelu Tătaru: ”Suntem Pregătiți Să Luăm Și Alte Măsuri Restrictive. Totul Depinde De Ce Se Va Întâmpla În Următoarele Zile”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, într-o intervenție la B1 TV, că se aștepta să apară o creștere a numărului de infecții cu coronavirus în România, după adoptarea măsurilor de relaxare.

În acest context, Nelu Tătaru a dezvăluit că un nou pachet de măsuri de relaxare care urmează să fie luat de la 1 iulie va depinde foarte mult de ce se va întâmpla în următoarele 14 zile. ”Da, ne-am asumat acest lucru. (n.r. – creștere a numărului de infecții cu coronavirus ). Suntem pregătiți să luăm și alte măsuri restrictive în vederea stopării unei transmiteri comunitare accentuate. Sunt anumite zone în care există focare, dar, în același timp, gestionăm și măsurile la nivel de activitate economică”, a spus Nelu Tătaru.

”Luăm fiecare caz în parte, nu mergem la general. Fiecare focar care se constituie poate fi izolat. Un nou pachet de relaxare de la 1 iulie va depinde foarte mult de ce se întâmplă în aceste 14 zile”, a adăugat ministrul Sănătății. Nelu Tătaru a recunoscut că autoritățile sanitare au fost luate prin surprindere de faptul că numărul de persoane infectate cu coronavirus înregistrează o creștere constantă în ultimele zile, în loc să scadă. ”Ne așteptam la o creștere, dar nu ne așteptăm să se mențină această creștere. Noi facem evaluările săptămânale. Graficele noastre în evaluare arată că dacă aveam pe panta descendentă un indice de 0,6-0,7 transmitere, în aceste zile s-a ridicat la 1,4, adică un pacient poate transmite la 1,4 indivizi”, a declarat ministrul Sănătății.

Acesta a continuat: ”Suntem într-o transmitere comunitară care, în acest moment, este crescută, dar nu este accentuată, avem cazuri care cresc progresiv, nu exponențial. Suntem într-un moment în care trebuie să reamintim că există niște precauții și niște reguli care trebuie respectate și putem controla această creștere”.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *