Noi reguli pentru românii care vin din diaspora. Ce document trebuie să prezinte la vamă

Începând cu intrarea în vigoare a stării de alertă, cetățenii care vin din diaspora trebuie să aibă la mână noi documente pentru a le permite accesul în țară.

Aceștia însă nu vor mai fi băgați în carantină sau izolare.

Noi reguli pentru românii care vin din diaspora

Începând cu perioada stării de alertă, românii ce vor veni din străinătate nu mai intră obligatoriu în carantină sau izolare, se arată în proiectul de lege al stării de alertă.

Cei care au de gând să vină însă în țară, au nevoie de un certificat medical care trebuie să confirme că nu sunt infectați cu noul tip de virus, se arată potrivit Mediafax.

Certificatul trebuie eliberat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România, iar acesta este prezentat la graniță. Documentul trebuie tradus în limba română, mai puțin pentru cei care vin din Republica Moldova.

Cei care nu prezintă acest document de la medic, sau care intră în contact cu persoane infectate, vor fi considerați suspecți și pot intra în carantină sau izolare.

Călătoriile cu avionul vor fi și ele diferite

Ministrul Transporturilor poate cere reguli prin care aeroporturile, avioanele și alte echipamente folosite să fie igienizate. Astfel călătoriile cu avionul vor fi total diferite.

De asemena vor exista și măsuri de distanțare socială și reguli pe care pasagerii trebuie să le respecte. Setul de reguli va fi stabilit tot de minister.

Legea ce prevede măsurile care ar putea fi aplicate în starea de alertă a trecut miercuri de votul final din Parlament.

„Starea de urgenţă nu va fi prelungită, nu voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă şi în acest fel data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgenţă.

Începând din 15 mai, pentru a ţine epidemia sub control, vom intra într-o aşa numită stare de alertă, care este prevăzută de legislaţia specifică ce clarifică cum se acţionează în situaţia unei epidemii şi noi clar suntem, din păcate, într-o epidemie de COVID-19”, a declarat președintele României în urmă cu zece zile.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *