Nu am scăpat! Nelu Tătaru făcut anunțul despre intrarea României în Starea de Urgență

Pandemia de coronavirus din România se află într-un ritm galopant, motiv pentru care Nelu Tătaru a vorbit deschis despre reintroducerea stării de urgență. Ministrul Sănătății a punctat faptul că aceasta s-ar putea reintroduce doar în condițiile în care numărul de infectări ar ajunge la 10.000, în numai câteva zile.

În ultimele două zile s-au înregistrat 555, respectiv 614 noi cazuri de infectare cu COVID-19. Zonele extrem de aglomerate precum litoralul și chiar muntele au fost factorii ce au determinat creșterea semnificativă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a mărturisit că starea de urgență s-ar putea reintroduce doar în cazul în care numărul de infectări cu coronavirus ar ajunge undeva la 10.000, în numai câteva zile. Astfel, starea de urgență ar putea fi decretată, la un calcul simplu, la 2.500 de cazuri de infectare pe zi.

De ce a crescut numărul de infectări cu COVID-19
Totodată, Nelu Tătaru a vorbit și despre motivul pentru care cazurile de infectare cu noul coronavirus au crescut enorm în ultimele două zile.

De patru săptămâni a urmat o creştere uşoară, progresivă, pe care ne-am asumat-o în contextul acestor relaxări, dar nu era numai partea noastră, este şi partea de colaborare a celorlalţi. O dată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată. Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri. O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni. (…) Nu instituim starea de urgenţă doar pentru două zile în care am avut un număr crescut de cazuri de peste 500.

Instituim acea stare de urgenţă, care este apanajul preşedintelui, în contextul în care avem o perioadă cu transmitere accentuată, la un moment dat, o creştere a numărului de cazuri exponenţial, poate şi dublări de la o zi la alta, într-un context în care transmiterea comunitară este accentuată. (…) Altceva e să apară zece mii de cazuri într-o săptămână-jumătate, două şi alta e să apară zece mii de cazuri în patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stări de urgenţă. În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe”, a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *