Nu toți elevii vor primi măști de protecție. Orban: Prioritate au copiii din familii vulnerabile

Guvernul va asigura măști de protecție pentru copii odată cu începerea anului școlar, însă nu pentru toată lumea. Prioritate vor avea copiii care provin din familii vulnerabile.

Ludovic Orban a amintit că Guvernul a alocat 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autoritățile locale și de unitățile școlare pentru achiziţionarea de tablete, de echipamente de protecţie, de substanţe de dezinfecţie.

În privința măștilor spune însă că prioritate au copiii din familii vulnerabile.

„În pregătirea şcolilor este un parteneriat în care este implicat, sigur, şi Guvernul, sunt implicate autorităţile locale şi, în general, toate autorităţile sanitare care trebuie să verifice respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Noi vom deconta către autorităţile locale cheltuielile care sunt făcute pentru a asigura începerea anului şcolar în bune condiţii.

În ceea ce priveşte măşti pentru toată lumea, cred că prioritar este să asigurăm măşti pentru copiii care provin din familii vulnerabile, aşa cum a fost şi alocarea din Fondul de rezervă pentru achiziţionarea de măşti pentru persoanele care se află în situaţii de vulnerabilitate”, a afirmat Orban.

Potrivit prim-ministrului, vor trebui să existe şi măşti suplimentare pentru copiii care, „din întâmplare”, nu au la ei.

„Evident că trebuie să existe nişte măşti suplimentare. Dacă din întâmplare un copil vine fără mască, să i se pună la dispoziţie masca pe perioada procesului şcolar, cât stă la şcoală, dar acum chiar nu se pot lua măşti chiar pentru toţi copiii”, a susţinut Ludovic Orban.

„Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Cabinetul Orban”

Anunțul lui Orban a fost aprig criticat de opoziție, care acuză Guvernul că nu este capabil să asigure măști de protecție tuturor copiilor.

Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Cabinetul Orban, iar începerea şcolii în condiţii de siguranţă nu este importantă pentru Guvern, afirmă luni liderul PSD, Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban! Premierul, care nu are bani nici pentru alocaţii, nici pentru tablete, nici pentru măşti gratuite pentru copii, găseşte în schimb bani atunci când vine vorba de racolat parlamentari pentru moţiunea de cenzură. Pentru Guvernul PNL începerea şcolii în condiţii de siguranţă nu este importantă. De aceea nu s-au grăbit să le spună românilor care sunt regulile clare pentru instituţiile de învăţământ. Semafoare, declaraţii greşite pentru părinţi, ‘PEPSIglas’… De aceea, doar Fondul de rezervă al Guvernului a fost realimentat la rectificare şi nu bugetul autorităţilor locale, în responsabilitatea cărora au pasat deschiderea şcolilor”, a precizat Ciolacu pe Facebook.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *