Numărul cazurilor de COVID-19 a urcat la 246. 33 de noi cazuri în 17 martie

În România, numărul cazurilor de coronavirus crește de la o zi la alta.  Bilanțul cazurilor infectate cu coronavirus din țara noastră cresc zilnic și, deocamdată, autoritățile îndeamnă la izolare pentru a limita răspândirea virusului.

 Oficialitățile trag un semnal de alarmă și fac apel către populație de a se concentra pe prevenție. Ei sfătuiesc ca oamenii să urmeze întocmai regulile oferite de specialiști și să se informeze, constant, doar din surse oficiale și credibile.

Au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova. 22 dintre cazurile noi. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

27′ 

UPDATE Numărul cazurilor de COVID-19 a urcat la 246. 33 de noi cazuri în 17 martie

Laura Dumitrache

Ultima actualizare: 18.03.2020, 10:03  Data publicării: 18.03.2020, 10:02

26 min. timp citire

În România, numărul cazurilor de coronavirus crește de la o zi la alta.  Bilanțul cazurilor infectate cu coronavirus din țara noastră cresc zilnic și, deocamdată, autoritățile îndeamnă la izolare pentru a limita răspândirea virusului. Oficialitățile trag un semnal de alarmă și fac apel către populație de a se concentra pe prevenție. Ei sfătuiesc ca oamenii să urmeze întocmai regulile oferite de specialiști și să se informeze, constant, doar din surse oficiale și credibile.

UPDATE ora 10.02. Miercuri, 18 martie 2020, au fost anuntate in Romania 29 noi cazuri de coronavirus în România. Bilanțul ajunge la 246 de infectări cu Covid-19

UPDATE 17.03.2020 ora 18.10 – Alte 33 de cazuri noi de infecție cu coronavirus în România. Bilanțul ajunge la 222

Au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova. 22 dintre cazurile noi. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

UPDATE 17.03.2020 ora 09.50 – pe teritoriul României, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, prin comunicat, că din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București). Urmează să mai fie externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

UPDATE ora 18.25: Numărul persoanelor care au fost confirmate cu infecție cu coronavirus a ajuns la 168, anunță, luni, Grupul de Comunicate Strategică (GCS). Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19, respectiv 10, sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină.

Angajatii ale caror locuri de munca sunt afectate de Covid19 vor beneficia de protectie sociala din partea Statului. Aceeasi masura se aplica si pentru familiie lor.

Ne aflăm într-o situaţie cu care omenirea nu s-a mai confruntat în istoria recentă. Vom trece cu bine prin această grea încercare dacă luăm imediat cele mai drastice măsuri şi înţelegem că severitatea lor este pe măsură gravităţii perioadei pe care o traversăm. Începând de astăzi se instituie starea de urgenţă pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile. Pandemia nu poate fi stopată decât prin măsuri excepţionale care au dovedit că au efecte pozitive în ţările grav afectate

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *