O TÂNĂRĂ DE 26 DE ANI A MINȚIT MEDICII DIN DOUĂ SPITALE! TÂNĂRA, CONFIRMATĂ CU CORONAVIRUS, AR FI INFECTAT ZECI DE PERSOANE

O tânără de 26 de ani a ascuns timp de aproape o săptămână faptul că a venit, pe 1 martie, din Italia. În acest timp, a intrat în contact cu zeci de persoane și a ajuns la doua spitale. Testele au confirmat că este infectată cu coronavirus.

Peste 40 de persoane ar fi putut fi infectate cu coronavirus de o tânără de 26 de ani care a mințit și a refuzat să respecte perioada de autoizolare. Cei care au intrat în contact cu femeia internată la Spitalul de Urgenţă Petroşani şi confirmată cu coronavirus au fost puse în izolare la domiciliu şi li s-au recoltat probe pentru a se stabili dacă sunt infectaţi.

ANCHETĂ PENALĂ

Pe numele tinerei de 26 de ani din din Iscroni, Valea Jiului, a fost deschisă o anchetă penală pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli. Dacă va fi găsită vinovată, ar putea primi de la șase luni la doi ani de închisoare sau o amendă.

Ea a fost deja sancționată cu o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru părăsirea locului de carantină.

Femeia a ascuns, timp de aproape o săptămână, faptul că s-a întors dintr-o regiune a Italiei afectată de coronavirus.

Miercuri, Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Hunedoara a anunţat că analizele efectuate în aceeaşi zi de 10 martie, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara în cazul femeii au confirmat infecţia cu COVID – 19. Pacienta era în stare stabilă şi a fost internată la clinica din Timişoara.

A AJUNS ÎN DOUĂ SPITALE, FĂRĂ SĂ SPUNĂ CĂ VINE DIN ITALIA

Pe 5 martie, tânăra s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă Petroşani, cu probleme neurologice. Abia a doua zi, reprezentanţii unităţii medicale au fost înştiinţaţi de jandarmi că pacienta se află pe lista persoanelor care trebuiau să rămână izolate la domiciliu şi de atunci au fost luate măsurile pentru izolarea ei.

Tot în 6 martie 2020, Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a fost informată că femeia a fost internată cu dureri lombare, la Petroşani, atât de către conducerea unităţii sanitare cât şi de către reprezentanţii Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara, care monitorizează persoanele aflate în izolare.

Problemele generate de această pacientă sunt cu implicaţii deosebite, care vor trebui văzute şi evaluate de către cei de la DSP în cursul anchetei epidemiologice, pentru că ea în perioada 1 – 5 martie, când a fost internată în Petroşani, a fost „liberă” şi a profitat de libertatea respectivă. A fost inclusiv la Hunedoara, la un RMN, deci traseul este destul de lung.

Din momentul internării, problemele pe care le ridică sunt contactele avute în perioada 5 şi 6 martie, perioadă în care nu se ştia de unde vine şi ca atare protecţia faţă de ea a fost cea obişnuită faţă de orice alt pacient. Abia în data de 6 s-au instituit măsurile de protecţie cerute de un pacient suspect de Covid 19”, a informat Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani, potrivit informatiavj.ro.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *