Ochii roșii ar putea fi un simptom de COVID-19. Medicii trag un semnal de alarmă

Ochii roșii ar putea fi un simptom de COVID-19, potrivit medicilor de la Academia Americană de Oftalmologie. Medicii oftalmologi din Statele Unite susțin că mulți pacienți diagnosticați cu noul tip de coronavirus au avut, pe lângă febră și tuse sească și simptome precum conjunctivită sau ochi roșii.

Ochii roșii ar putea fi un simptom de COVID-19. Medicii trag un semnal de alarmă

Academia Americană de Oftalmologie recomandă medicilor să testeze toți pacienții car epe lângă febră și tuse sească au și simtpome precum ochii roșii sau conjucntivita. Conjunctivita este o inflamație a membranei transparente care căptușește pleoapele și acoperă ochiul până la marginea corneei. Persoana care suferă de conjunctivită are ochii roșii, senzație de nisip în ochi, mâncărimi la ochi, secreții la ochi care formează cruste noaptea, vedere tulbure și sensibilitate la lumină.

Chelsey Earnest, un cadru medical de la Spitalul din Washington, a făcut mărturisiri crunte.

„Cel mai important semn este că cei afectați au, cum ar fi … ochi alergici. Partea albă a ochiului nu este roșie. Este ca și cum ar avea o umbră roșie a ochilor la exteriorul ochilor.”, spune asistenta medicală potrivit capital.ro

Asistenta susține că deși unii dintre pacienții pe care i-a avut în grijă și care au decedat, ei prezentau doar acest simptom, o formă de conjunctivită, cauzată de infecție. Academia Americană de Oftalmologie sfătuiește toți medicii oftalmologi să se protejeze în mod corespunzător când consultă pacienți, mai ales dacă ei prezintă un astfel de simptom.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *