Ordonanța Militară nr. 10. Când va intra în vigoare și ce înseamnă scenariul 5 în România

Ordonanța Militară nr. 10 ar putea să fie anunțată în România în următoarele zile. Săptămâna viitoare este posibil și ca scenariul 5 să fie aplicat în țara noastră.

Ce vor însemna, mai exact scenariul 5 și Ordonanța Militară nr. 10 pentru români.

Autoritățile din România anunță vârful pandemiei în România și se pregătesc pentru un nou val de cazuri. De aceea, ne putem aștepta și la o nouă ordonanță militară, ce va anunța noi măsuri pentru români.

Mai mulți specialiști au avertizat că, după Sărbătorile Pascale, cel mai probabil, ne vom contrunta cu un vârf al crizei de coronavirus. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat la Digi 24 că ne apropiem de vârful pandemiei. Acesta ar fi așteptat imediat după Paște.

De asemenea, și Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie a confirmat acest fapt.„Ne așteptăm la ceea ce era și previzionat. Și profesorul Streinu-Cercel, și profesorul Rafila au făcut demult aceste anunțuri și prognoze, că probabil în următoarele săptămâni vom atinge niveluri foarte crescute”, a spus Doina Azoicăi.

România se apropie de 10.000 de infecții cu noul coronavirus

Când se va ajunge la această cifră, este posibil ca situația să fie definită drept SCENARIUL 5. Deocamdată, autoritățile neagă existența acestui scenariu, însă acesta va deveni cât se poate de palpabil, dupa atingerea pragului.

Numărul pacienților infectați cu noul coronavirus în România a ajuns, duminică, la 8.746. Ne putem aștepta ca săptămâna viitoare să ajungem la zece mii de cazuri. În acest context, este foarte posibil ca autoritățile să emită Ordonanța Militară nr. 10. Aceasta va avea scopul de a aplatiza curba infecțiilor și să se evite pe cât posibil apariția celui de-al doilea vârf de infectări cu coronavirus din România, sau măcar să îi micșoreze efectele

Autoritățile susțin că, după trecerea sărbătorilor pascale, va exista un nou vârf de infectări cu Covid-19. Populația se poate aștepta la noi măsuri, care deja pot fi bănuite: suspendarea zborurilor în și dinspre Spania cu încă 14 zile, începând din 29 aprilie, zi în care suspendarea anterioară va expira. De asemenea, ar putea fi schimbată declarația pe propria răspundere sau modul de completare a acesteia. Și amenzile ar putea crește.

Doina Azoicăi, președintele Asociației de Epidemiologie, explică:

Scenariul mai puțin optimist – nerespectarea măsurilor, abaterile de la reguli pot duce la o creștere a numărului de cazuri, o creștere exponențială în săptămâna viitoare. Ce se poate întâmpla după 5 – 7 zile de la acest moment în care, din păcate, unii nu țin cont de recomandări se va răsfrânge nu numai în cazuri de cazuri, ci și cel de decese.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *