Ordonanța militară nr. 8 din 9 aprilie 2020 – Noi măsuri impuse de Marcel Vela

Ordonanța militară nr. 8 din 9 aprilie 2020 va fi emisă astăzi de Marcel Vela, Raed Arafat și Bogdan Despescu. Autoritățile vor impune noi restricții și măsuri de protecție pentru combaterea problemelor care au lovit și România.

Marcel Vela va susține o conferință de presă, care va fi transmisă LIVE de HUFF.ro. VIDEO LIVE MAO JOS despre ordonanța nr. 8 2020.

Ordonanța militară nr. 8 din 9 aprilie 2020

Ordonanța militară nr. 8 a fost emisa, vezi mai jos textul. Surse din interiorul PNL au declarat pentru DIGI24, că ordonanța ar putea prevede noi restricții de circulație și chiar declararea unor noi orașe în carantină. Deva, Arad sunt pe lista roșie ca focare, iar orașele ar putea fi închise precum Suceava și Țăndărei. Marcel Vela va preciza într-o declarație de presă ce va conține noua Ordonanța militară nr. 8. VIDEO MAI JOS.

De asemenea ar putea fi reduse retricțiile în unele orașe care au evoluat în lupta cu pandemia.

Spitalul din Deva a fost astăzi vizitat de Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care vrea sa afle care este situația în spital. Ordonanța militară nr. 8 ar putea prevede și o conducere militară, exact ca la Suceava.

Asta însemnă că actuala conducere va fi demisă, va fi din rândul medicilor militari și ei vor fi cei care vor gestiona spitalul în situația de urgență.

Președintele Klaus Iohannis anunțat că prelungește situația de urgență cu înca 30 de zile, adică până pe 20 mai. Actualul decret expira pe 20 aprilie 2020.

Președintele Klaus Iohannis va participa la ora 12:30 la Sedința comitetului pentru situații de criză, iar după această sedință spre seară este de așteptat să iasă și Marcel Vela.

Ordonanța militară nr. 8 Marcel Vela

 Nu ne dorim să ne confruntăm cu o explozie a numărului de îmbolnăviri. – Am semnat ordonanța militară numărul 8, care are următoarele prevederi: Articolul 1. Din această seară este permisă circulația celor care se ocupă de acvacultură. Articolul 2. Este permisă circulația apicultorilor. Articolul 3. Este permisă Articolul 4. Am prelungit măsura interzicerii zborurilor către Spania și Italia. Articolul 5. Piețele agroalimentare rămân deschide pe toată perioada srării de urgență pentru agricultorii care prezintă certificatele de urgență. La acestă ordonanță există o anexă care se referă la închiderea totală sau parțială a unor puncte de trecere a frontierei de stat. – Prin aceste puncte de frontieră – Cenat, Nădlac, Turnu, Vărșan, Salonta, Borș, Urziceni și Petea – se permite acccesul lucrătorilor transfrontalieri (persoana care face dovada că locuiește și lucrează la o distanță de 30 de km de punctul de frontieră și care se întoarce la locuință o dată pe săptămână) În rumătoarea ordonanță o să fie prevăzute și puncte de la frontiera cu Bulgaria. Pe perioada stării de urgență se interzice și se suspendă exportul pentru următoarele produse: grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, zahăr, produse de patiserie, biscuți. Aceste prevederi sun tprevăzute într-o anexă la ordonanță. Se interzice in perioada de urgenta, inchiderea centrelor rezidentiale pentru persoane varstnice sau copii Zona Economica se interzice cumpararea de vanzare de actiuni ale companiilor energetice Se recomandă autorităților locale , să monteze soluții dezinfectante, să dezinfecteze lifturile și casa scării În zilele dinaintea Paștelui se poate prelungi orarul, in zilele de joi, viner si sambata Pentru nerespectarea măsurii prevăzute la acest domeniu, in functie de gravitatea faptei, se poate aplica si confiscarea bunurilor.

Bogdan Despescu desper ordonanța militară nr. 8 din 9 aprilie

Ordonanța militară nr. 8. Seful Poliției Române, susține ca structura pe care conduce si o atenție deosebita o are Suceava si Tandarei. Am dispus să fie trimite echipaje suplimentare.

Am dispus să se asigure micarea in teren.

In contextul sărbătorilor Pascale, toti românii care vin în țară vor intra în carantină 14 zile.

Daca veți in Romania veti petrece Patele in carantina.

Nu ne dorim sa acordam sanctiuni sau sa facem dosare pentru. Va rugam sa intelegem ca toate aceste masuri sunt in folosul dumneavoastra

In ultimele 24 de ore s-a asigurat deplasarea in siguranta. Au fost aplicate aproximativ 8000 de sanciuni, in valoare totala de 17  milioane de lei.

– Am un mesaj pentru românii din străinătate: Dacă veniți în România de Paști, veți petrece sărbătorile pascale în carantină.

– Alături de medici, sunt eroi și polițiștii și jandarmii, toți cei implicați în asigurarea măsurilor impuse de ordonanțele militare.

Raed Arafat despre ordonanța militară nr 8 din 9 aprilie 2020

Vreau sa le urez tuturor medicilor, asistentilor si personalului medical, La multi ani de ziua Mondiala sanatatii, pe 7 aprilie.

Ordinul prevede amanarea cazurilor cronice cre pot fi amanate.

Orice persoana care necesita investigatii urgente sunt primite in spital

Motivul pentru care se refuza cazurile care nu sunt grave este sa fie locuri in spital, doi sa protejam pacientii de pandemie

– Ordinul nu prevede sistarea ambulatoriile, nu au fost sistate din spitale. S-a dat medicului opțiunea de a alege când va face o operație.

– Motivul acestui ordin este ca să păstrăm locurile libere în spitale, dar și să protejăm pacienții.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *