Pe litoral nu se respectă nicio regulă. Nelu Tătaru a făcut anunțul tranșant: „Toate stațiunile

Ministrul Sănătații, Nelu Tătaru, a fost pentru prima oară de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, într-o vizită de lucru pe litoral.

Oficialul a dorit să cu ochii lui dacă turiștii respectă regulile sanitare așa cum ar trebui. Pentru mulți, însă, distracția este pe primul loc. Plajele au fost arhipline și astăzi.

În general, în toate stațiunile am văzut nereguli. Populația vine, vrea relaxare la mare. Această relaxare trebuie

să se desfășoare în anumite condiții. Acești agenți le au de la începutul lunii iunie”, a spus Nelu Tătaru.

Distanțarea pe nisip nu se respectă

„După cum am putut vedea, pe litoral sunt anumite zone unde regulile nu se respectă. Administratorii plajelor,

cu şezlonguri sau plajă de nisip, ar trebui să respecte aceste norme şi atunci vom putea vedea şi o activitate normală desfăşurată în context pandemic. Nu suntem într-un sezon estival obişnuit, nu suntem

într-un sezon estival care să ne poată permite să avem aceleaşi activităţi pe care le aveam şi anul trecut”, a adăugat el.

„Când am luat aceste măsuri de relaxare, le-am luat cu anumite norme, inclusiv la plajele deschise, inclusiv la plajele private.

Au fost nişte norme care trebuiau doar aplicate. Agenţii economici s-ar părea că nu au recurs la respectarea acestor reguli şi atunci vedem ce se întâmplă pe litoral.

Totuşi, recurg la aceleaşi recomandări: haideţi să păstrăm acea distanţare fizică, haideţi să păstrăm acea – am văzut astăzi dimineaţă în Constanţa – acel port al măştii în locurile aglomerate, în locurile închise!

Sunt momente când poate unii dintre noi uităm. Haideţi să ne reamintim şi să purtăm această mască!”, a mai spus ministrul.

Situația cazurilor noi de covid din România

Până astăzi, ieri, 22 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 77.544 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

35.079 pacienți au fost declarați vindecați și 9.309 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.189 de cazuri noi de persoane

infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. scrie cancan.ro

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *