POLIŢIA A INTERVENIT LA CATEDRALA NEAMULUI! PESTE 200 DE CREDINCIOŞI S-AU ADUNAT LA SLUJBA DE AZI

Zeci de poliţişti au intervenit în forţă la Catedrala Neamului în urmă cu ceva timp. Oamenii legii au primit un apel prin care au fost informaţi că peste 200 de credincioşi s-au adunat la slujba de azi.

Localnicii au făcut publice mai multe imagini cu oamenii veniţi la lăcaşul de cult, dar şi cu momentul în care şi-au făcut apariţia agenţii, care aveau măşti medicinale pe faţă.

Intervenţie în forţă la Catedrala Neamului

Martorii susţin că astăzi, înainte de ora prânzului, peste 200 de persoane se aflau în curtea Catedralei Neamului din Bucureşti, unde se oficia o slujbă. Totul s-a petrecut în condiţiile în care ceremoniile religioase cu peste 100 de persoane au fost interzise din cauza pandemiei de coronavirus.

“A venit miliția la Catedrala Mântuirii. Eh, după ce au venit polițiștii s-a lăsat mai nasol: au început și cu cântece.
Nu-i mai văd pe polițiști, dar probabil se împărtășesc, că stau ascunși de vreo 15 minute.

L.E.: Polițiștii cu măscuțe au plecat. Petrecerea continuă!!!! Gata, strâng și popii sculele. Enoriașii au rămas pe loc, sunt dezamăgiți că n-au apucat să cânte toți, la final, Enter Sandman” este mesajul scris în urmă cu câteva minute de un internaut pe pagina lui de Facebook.

În urmă cu trei zile, Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, la finalul ședinței de la sediul Ministerului de Interne, că au fost stabilite noi restricții pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus. Conform unei hotărâri adoptate pe 18 martie, în România se interzic până pe 31 martie activitățile culturale, religioase, științifice și de divertisment cu peste 100 de persone. De asemenea, muzeele vor fi închise până la finalul lunii.

Măsurile anunțate de secretarul de stat Raed Arafat

– Suspendarea temporară pentru 6 luni a distribuției medicamentelor de prevenție și tratare a COVID-19, în afara teritoriului României. Lista va fi stabilită de Ministerul Sănătății;

– Recomandarea decalării inclusiv pentru angajatorii privați care au peste 99 de angajați a programului de lucru pentru personalul care se deplasează cu transportul în comun de mâine, în București și municipiile de judet. O parte să înceapă la ora 8, alții la 9, alții la 10. Plecare sa fie la fel decalată, să se plece la 3 ore diferite. Va ajuta la reducerea aglomerării transportului public.

– Pentru instituțiile publice decalarea programului e obligatorie în perioada 12-31 martie. Instituțiile care nu pot, vor găsi soluții alternative.

Restricționarea activităților culturale, științifice, religioase si de divertisment, în spații închise până la 100 de persoane, până la 31 martie. Teatre, săli de cinema, toate peste 100 de persoane. La biserici, 100 maxim în interior, în rest dacă pot sta oamenii afară, în curte, să asculte slujba, e ok.

– Sistarea activităților cu public pentru muzee, până în 31 martie.

– Suspendarea curusurile în învățământul superior până la 31 martie. S-a ridicat problema căminelor. O parte din studenți, care nu lucrează, să plece acasă. Dar am lăsat la mâna univeristăților măsurile.

– La nevoie structurile de poliție asigură măsurile necesare, inculsiv escorta pentru cei care transportă bolnavi sau suspecți de coronavirus.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *