Potrivit OMS în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un număr record de infectări la nivel global de la începutul pandemiei

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la nivel global, în ultimele 24 de ore au fost raportate cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus de la începutul pandemiei: peste 230 de mii.

Cele mai mari creşteri au fost în Statele Unite, Brazilia, India şi Africa de Sud. Un record de îmbolnăviri a fost în statul american Florida, peste 15 mii.

Creşterea alarmantă vine la numai o zi după ce parcul de distracţii Disney World a fost redeschis.

Cel puțin 26 de state federale au pus pauză planurilor de redeschidere și redresare economică. Florida, Georgia, Carolina de Sud și Texas au raportat un record de îmbolnăviri într-o singură zi.

Steve Adler, primarul orașului Austin: “Cifrele continuă să crească, iar noi ne aflăm pe muchie de cuțit. Secțiile noastre de terapie intensivă încep să se supraaglomereze. Ne uităm la un viitor care ne sperie. Acum am început să primim apeluri și din alte regiuni ale statului, care sunt lovite mult mai grav și ne întreabă dacă putem să le primim bolnavii. Este o perioadă înspăimântătoare.”

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.