PRAG SUMBRU! Peste 600.000 de oameni au murit din cauza infecției cu coronavirus

Pandemia de coronavirus a atins un nou prag sumbru la sfârșitul săptămânii trecute – peste 600.000 de oameni au murit la nivel global din cauza infecției cu COVID-19, conform datelor worldometers.info.

Peste 14,5 milioane de infectări și 609.118 decese a produs până acum pandemia de coronavirus la nivelul întregului glob. Între 4000 și 6000 de oameni mor zilnic din cauza infecției cu noul coronavirus pe toate continentele planetei.

Situația continuă să se agraveze mai ales în Statele Unite și Brazilia, principalele focare de coronavirus în acest moment. În SUA, numărul infectărilor a început să crească cu aproximativ 70.000 zilnic, iar cifra totală se apropie de 4 milioane. Statele Unite ale Americii au raportat, vineri, 77.255 de noi cazuri, joi, cea mai mare creștere în 24 de ore de până acum și triplu față de cifrele din urmă cu câteva săptămâni. Pe lângă numărul uriaș de contaminări au mai fost raportate și 943 de decese, conform informațiilor cercetătorilor de la Universitatea John Hopkins.

Situația epidemică se înrăutățește considerabil și în India, țara aflată pe locul 3 în ce privește numărul total al infectărilor cu noul coronavirus și care a ajuns, săptămâna trecută, la peste un milion de infectări.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.