Prof.dr.Virgil Păunescu: „Avem vaccinul împotriva COVID-19. Astăzi începem testele”

Prof.dr.Virgil Păunescu, directorul centrului Oncogen Timișoara, a anunțat miercuri pe rețeaua de socializare că Institutul pe care îl conduce a produs  vaccinul împotriva  virusului care ucide sute de oameni în fiecare zi. S- ar fi produs echivalentul a 1000 de doze. Ieri a fost încheiată sinteza vaccinului, iar de azi se încep testele.

Prof.dr.Virgil Păunescu: „Avem vaccinul împotriva COVID-19. Astăzi începem testele”

Foarte important de mentionat este că acest vaccin este încă în faza de testare în laborator, pe celule umane. „ Dacă ne ajută și statul român cu finanțarea de care avem nevoie, este foarte posibil sa putem pune vaccinul pe piața in toamnă. Spre deosebire de alte strategii de vaccinomică, acest tip nu necesită testarea pe animale. Putem trece in Faza I (testare pe un numar limitat de voluntari) in 3-4 saptămâni.”, au mentionat reprezentanții Oncogen.

Cum au ajuns la un vaccin împotriva coronavirusului

În urmă cu doar câteva săptămâni cercetătorii de la Oncogen au anunțat că în laboratoarele de la Timisoara se lucrează de zor pentru dezvoltarea unui vaccin , printr-o metodă  specifică dezvoltării imunoterpiilor în cancer. Această metodă este apăruta de curând si este ăn general „personalizată pentru fiecare individ în parte și am folosit-o pentru coronavirus”, spunea dr. Virgil Păunescu, directorul Institutului de cercetări medicale OncoGen, într-un interviu pentru HotNews.ro.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *