Prognoza meteo ANM. Meteorologii anunță cod galben de ninsori, vreme rece şi vânt

ANM anunță cod galben în următoarele zile. Prognoza meteo prezintă ninsori și viscol în România. Vremea se va răci radical și va fi deosebit de frig. Codul galben este în vigoare de sâmbătă seara până luni.

Informarea meteo ANM a fost emisă singură, fiind în vigoare până miercuri la ora 08.00. În întraga țară, meteorologii anunță o răcire accentuată, ninsori și intensificări ale vântului.

Avertizare cod galben de ninsori și viscol în 21 de județe

În noaptea de sâmbătă spre duminică apar precipitații puternice predominant sub formă de ninsoare. Dumincă dimineață deja o vreme ca de iarnă va pune stăpânire pe țara noastră. Vremea rea se va resimți în special în zonele montane și local în Transilvania, Maramureș și Moldova.

Spre luni, recipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, în special în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

În majoritatea țării se prezintă intensificări ale vântului, cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

Și în capitală se strică vremea, dar și în multe alte orașe ale țării.

De sâmbătă seara intră în vigoare un cod galben de ninsori și viscol pentru județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

Din seara zilei de sâmbătă va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55….70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *