PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Ninsori şi viscol, apoi vremea se încălzeşte

PROGNOZA METEO. Prima jumătate a acestei săptămâni este caracterizată de o vremea deosebit de rece, cu temperaturi sub cele specifice acestei perioade. De asemenea, se vor semnala lapoviţă, ninsori şi viscol în mare parte din ţară. De joi, vremea se încălzeşte, iar temperaturile maxime vor ajunge până la 16 grade.

MUNTENIA

Vremea va fi deosebit de rece în primele zile ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra temperaturi maxime de aproximativ 2 grade și minime de -1…1 grad. Va urma un proces de încălzire accentuată, astfel încât, între 27 martie și 5 aprilie, vor fi valori medii de 14…16 grade pentru maximele diurne și de 4 grade pentru minimele nocturne, ce vor
caracteriza o vreme caldă.
Probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii mai extinse va fi mai ridicată în intervalul 23 – 25 martie, pe 27 și 28 martie și în jurul datei de 2 aprilie.

OLTENIA

Temperaturile maxime, în medie, vor fi scăzute la începutul intervalului, când se vor înregistra 1…2 grade, în timp ce temperaturile minime se vor situa între -3 și 0 grade, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru această perioadă. Ulterior, regimul termic va fi în creștere de la o zi la alta, fapt ce va determina, între 29 martie și 5 aprilie, medii ale
maximelor termice de 14…16 grade și ale valorilor minime de 3…5 grade, vremea devenind caldă.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul intervalului de două săptămâni, dar acestea vor fi mai importante cantitativ și pe arii mai extinse în intervalul 23 – 25 martie.

TRANSILVANIA

Între 23 și 25 martie vremea va fi deosebit de rece și se vor înregistra valori termice maxime de 0…1 grad și minime de -6…-4 grade, în medie. Pe 26 și 27 martie vremea se va încălzi, astfel încât între 27 martie și 5 aprilie vor fi temperaturi maxime de 12…14 grade și minime de 1…2 grade, fără variații semnificative.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată între 23 și 25 martie, când acestea pot fi mai însemnate cantitativ, și, din nou, între 28 martie și 5 aprilie, când vor fi ploi în general slabe.

MARAMUREŞ

Primele trei zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate printr-un regim termic sever, cu maxime ale temperaturii aerului de 2…3 grade și minime de -6…-4 grade. Ulterior însă, vremea se va încălzi semnificativ și, în intervalul 27 martie – 5 aprilie, va deveni caldă, cu medii ale temperaturilor maxime de 14…16 grade și ale celor minime de 2…4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată între 23 și 25 martie, precum și în intervalul 31 martie – 5 aprilie, când acestea vor fi slabe cantitativ.

MOLDOVA
Mediile termice regionale vor fi scăzute în primele zile ale prognozei, când se vor înregistra 2…3 grade la valorile maxime și aproximativ -4 grade la cele minime. Apoi vremea se va încălzi, iar între 27 martie și 5 aprilie regimul termic se va menține constant și se vor înregistra temperaturi maxime diurne de 13…14 grade și minime nocturne de aproximativ 4 grade.

În primele zile ale intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată, iar după 28 martie vor fi ploi slabe, pe arii restrânse.

DOBROGEA

Până în data de 26 martie, media temperaturilor maxime va fi de 4…6 grade, iar a celor minime de 1…3 grade, caracterizând o vreme rece pentru această perioadă. Apoi regimul termic va marca o creștere, astfel încât, în intervalul 27 martie – 5 aprilie vremea va deveni caldă și se vor înregistra valori medii regionale de 12…14 grade pentru maximele diurne și de aproximativ 6 grade pentru minimele nocturne.

Probabilitate pentru precipitații va fi mai ridicată pe 23 și 24 martie și, din nou, în intervalul 27 – 29 martie.

BANAT

Vremea va fi deosebit de rece în primele zile ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 2…3 grade și ale temperaturilor minime de -3… -2 grade. În intervalul 26 – 31 martie vremea se va încălzi, astfel încât maximele diurne vor atinge 16…17 grade, iar minimele nocturne aproximativ 6 grade, în medie regională, iar în ultimele zile ale celei de a doua săptămâni de prognoză regimul termic nu va mai avea variații
semnificative.

Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, dar acestea vor fi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ, exceptând zilele de 23 și 24 martie, când se vor consemna pe arii extinse și vor fi mai abundente.

CRIŞANA

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de rece, astfel încât în primele 3 zile media maximelor diurne va fi de aproximativ 3 grade, iar a minimelor de -4 grade. Apoi, vremea se va încălzi, iar în intervalul 27 martie – 5 aprilie regimul termic, relativ constant, va fi caracterizat prin temperaturi maxime ce se vor situa în jurul unei valori medii de 16 grade, iar temperaturile minime vor fi de 3…5 grade.
Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 23 – 25 martie și, din nou, între 1 și 5 aprilie.

LA MUNTE

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în primele nopți, când se vor înregistra temperaturi maxime de -6…-4 grade și minime de -11…-10 grade, în medie. Apoi regimul termic va fi în creștere treptată, iar între 27 martie și 5 aprilie media maximelor diurne va fi de 4…6 grade, iar a minimelor nocturne de -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de ninsoare va fi ridicată în intervalul 23-25 martie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi prezente la nivel izolat, exceptând datele de 28 martie și 2 – 3 aprilie, când se pot semnala pe arii mai extinse și pot fi local mai importante cantitativ.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *