Raed Arafat a făcut anunțul despre amenzi. Ce se schimbă după legea adoptată azi de Guvern

Raed Arafat a făcut anunțul despre amenzi. Ce se schimbă după legea adoptată azi de Guvern

Guvernul a aprobat luni un proiect legislativ privind iniţierea unor măsuri igienico-sanitare pentru situaţii deosebite de risc epidemiologic sau biologic, act normativ necesar pentru a „gestiona şi controla” pandemia de COVID -19, după ce Curtea Constituțională a declarat anumite prevederi în vigoare ca fiind neconstituționale.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că proiectul de lege privind măsuri igienico-sanitare, adoptat luni de Guvern, nu se referă numai la COVID-19, ci şi la alte situaţii de risc epidemiologic sau biologic, arătând că amenzile rămân valabile.

Prin proiectul de lege pe care au lucrat până azi dimineaţă Ministerul Justiţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne am dorit să abordăm problema mai general, nu este problemă numai pentru COVID, este un proiect de lege care poate fi aplicat şi în alte situaţii de risc biologic sau epidemiologic”, a spus Arafat. El a arătat că amenzile rămân valabile.

Despre amenzi, aici legea este corelată cu Codul penal (…) şi rămân valabile luarea unor măsuri, inclusiv cele penale, care sunt corelate cu Codul penal în legea respectivă”, a spus Arafat. Şeful DSU a indicat faptul că în acest proiect de lege sunt definite carantinarea şi izolarea, cât şi situaţiile în care se instituie aceste măsuri.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.