Raed Arafat, anunț important! Se întâmplă în perioada următoare

Raed Arafat, anunț important despre valul 3 al pandemiei, care pune autoritățile pe jar. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență vine cu precizări privind eventualele noi măsuri.

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății a vorbit despre campania de vaccinare, dar și despre explozia de cazuri de COVID din ultima perioadă.

Raed Arafat, anunț important

Șeful DSU a precizat că introducerea unor măsuri mai aspre depinde de felul în care va evolua pandemia de coronavirus și de numărul de cazuri noi. Acesta a sfătuit românii să respecte în continuare regulile impuse de autorități, mai ales acum când suntem foarte aproape de valul 3.

„Depinde de noi foarte mult. Dar acum suntem chiar într-o situație în care dacă nu suntem atenți la modul în care respectăm toate măsurile… Pentru că impactul vaccinului nu vine imediat, vaccinul mai are o perioadă până vom vedea impactul, când avem un număr mai mare de vaccinuri.

Acum singurele măsuri sunt din nou masca, distanţarea, mobilitate redusă, evitarea locurilor aglomerate. Deci astea sunt măsurile care trebuie luate mai departe. Dacă nu facem acest lucru, riscul este să avem din nou o explozie şi din nou un impact major, cum a fost în lunile noiembrie-decembrie, asupra sistemului sanitar”, a explicat Arafat la TVR.

Măsuri mai aspre pentru români?

Întreaga Europă se pregătește pentru valul 3 al pandemiei de coronavirus, după ce numărul cazurilor zilnice de COVID – 19 este din nou în creștere, la nivel global.

Deși oamenii s-au săturat de restricții, tot mai multe țări iau decizia de a reveni la lockdown. În acest context, românii se așteaptă ca și autoritățile de la noi să ia măsuri suplimentare.

Raed Arafat a subliniat că vaccinul este singura soluție de a scăpa de COVID.

 „Să ştiţi că înţeleg perfect, este o chestiune umană faptul că unii oameni nu mai suportă restricţiile. (…) Deci, având în vedere această soluţie, cred că acum trebuie să vedem această speranţă şi pe parcurs să ne protejăm pe o perioadă necesară, până ajungem la vaccinarea numărului necesar, şi să nu ascultăm recomandările false care vin de peste tot, în sensul în care să nu ne vaccinăm, să nu ne protejăm. Pentru că dacă nu ne vaccinăm acum, dacă nu luăm această şansă să prevenim mersul mai departe al pandemiei, înseamnă că într-adevăr vom trece de la un val la altul, la altul”, a mai spus Arafat, conform TVR.

Admin