RAED ARAFAT, ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR: ”AVEM O CREȘTERE DE 500 DE CAZURI. MĂSURILE LUATE NU SUNT RESPECTATE

Raed Arafat a făcut un anunț îngrijorător. Secretarul de stat a mărturisit că s-au înregistrat încă 500 de cauzuri infectate cu coronavirus, iar acest lucru înseamnă că rămânii nu respectă măsurile impuse de autorități.

”La acest moment, faptul că avem 500 de cazuri e un semn. Avem o creștere de transmitere comunitară. Măsurile care au fost luate, dacă la început au fost respectate, e clar că acum nu mai sunt respectate.

Încă n-am trecut hopul. Trebuie să fim foarte atenți. înca nu putem să ne relaxăm, că totul e perfect. Trebuie să fim foarte atenți cum aplicăm regulile. OMS vorbește despre atenție mărită, dacă se scad brusc măsurile de autoizolare există riscul revenirii epidemiei.

Analizele arată un vârf în luna aprilie, după Paști. Asta depinde de modul în care ne comportăm. Schimbările în bine sau în rau pot să modifice aceste analize. Dacă începem să scădem această atenție atunci se va schimba și calculul matematic”, a spus Raed Arafat.

Până astăzi, 12 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.300 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 852 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 310 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *