Raed Arafat, avertisment dur: „Riscăm să înregistrăm decese între persoanele care au nevoie de sânge”

Raed Arafat a anunțat că România se confruntă și cu o altă problemă, din cauza pandemiei de coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a a tras atenția asupra faptului că nu mai există sânge în centrele de transfuzie. El a făcut apel la români pentru a soluționa această problemă.

Raed Arafat îi avertizează pe români cu privire la situația critică în care ne aflăm

În timpul conferinței de aseară, Raed Arafat a ridicat o altă problemă cu care se confruntă România în plină plandemie de coronavirus; lipsa sângelui în centrele de transfuzie. Șeful DSU i-a rugat pe oameni, chiar dacă sunt nevoiți să se autoizoleze, să părăsească domiciliu pentru a merge la centrele de transfuzie și pentru a ajuta românii aflați în nevoie.

În ultima perioadă colegii din centrele de transfuzii sanguine ne-au semnalat scăderea foarte serioasă a acțiunilor de donare de sânge. Chiar dacă suntem în situația în care ne aflăm la acest moment, să știți că restul patologiilor, restul bolilor continuă să existe și au nevoie de sânge, au nevoie de produse sanguine și au nevoie de salvatorii de vieți care sunt, de fapt, donatorii de sânge, care merg și donează periodic la centrele de sânge”, a spus Arafat.

Oamenii care merg să doneze, liberi să circule

Arafat a precizat că oricine poate merge să doneze, atâta vreme cât e perfect sănătos. Așadar, oricine va dori să meargă să doneze o va putea face în baza declarației pe propria răspundere.

Atragem atenția că această activitate de donare de sânge continuă să existe și este extrem de necesară. Rugăm salvatorii de vieți, donatorii de sânge să-și continue activitatea, centrele de transfuzie sanguină sunt deschise și îi așteaptă. Altfel s-ar putea să înregistrăm decese printre pacienții care au nevoie de sânge și nu vor găsi acest produs extrem de important și bineînțeles, derivatele lui”, a mai spus Arafat, potrivit Hotnews.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *