Raed Arafat: Declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în nici un caz să creeze probleme

Şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, face apel la calm şi responsabilitate, după anunţul preşedintelui privind declararea stării de urgenţă.

”Declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în nici un caz să creeze probleme”, a transmis Arafat.

”În urma anunţului domnului preşedinte despre declararea stării de urgenţă, au început speculaţiile, mesajele de panică şi mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populaţiei. Au apărut afirmaţii în mass-media cum că alimentele vor fi raţionalizate sau că circulaţia va fi închisă … etc. Au apărut filmări regizate de persoane care iau situaţia în glumă, arătând cum fuge un individ îmbrăcat în alb după un alt individ, insinuând că situaţia este scăpată de sub control (…) Mass-media, cei care postează pe reţelele de socializare şi fiecare dintre noi că cetăţeni responsabili va trebui să adoptăm o atitudine civică responsabilă”, a scris Arafat, sâmbătă seară, pe Facebook.

Acesta afirmă că ”declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în nici un caz să creeze probleme”.

”Acest subiect nu trebuie speculat şi nici politizat. Este nevoie să fim solidari şi să avem încredere unii în ceilalţi”, a mai scris şeful DSU.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.