Raed Arafat, previziuni sumbre pentru România. „Ne așteptăm la o situație mai rea…”! Ce trebuie să știe toți românii, începând cu 1 septembrie

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit marți despre direcția în care se poate îndrepta pandemia de coronavirus.

Acesta a făcut câteva previziuni sumbre spunând că trebuie să ne așteptăm la orice, având în vedere că întreaga situație se poate înrăutăți.

Raed Arafat a comparat pandemia actuală cu cea din 1919 subliniind că în tomnă sau iarnă poate urma un al doilea val mult mai puternic de îmbolnăviri.

Iar în acest context oamenii trebuie să înțeleagă exact cum să se protejeze și să fie mai înțelegători.

„Să nu uităm că pandemia care a fost în 1918-1919, nu primul val a fost cel mai rău. Noi nu avem astfel de informații, dar noi trebuie să ne așteptăm că lucrurile pot să se înrăutățească și noi trebuie să fim foarte pregătiți

Nu putem compara 2020 cu 1919. (…)Totuși, un impact asupra sistemului sanitar se poate produce chiar și în țările extrem de avansate și cu sisteme sanitare dezvoltate.

Deci nu putem să spunem că totul va fi bine. Putem să ne așteptăm la o situație mai rea la toamnă și la iarnă și va trebui să fim mult mai bine pregătiți, iar populația să fie mai înțelegătoare”, a declarat Raed Arafat, la B1 Tv.

Raed Arafat, semnal de alarmă
Mai mult, Raed Arafat a tras un semnal de alarmă asupra informațiilor greșite care circulă în rândul cetățenilor.

Acesta a subliniat răul pe care îl produc anumiți „experți” care Își fac publice părerile neavizate și care pot influența în mod negativ societatea.

„Sunt foarte mulți ”experți” care vin cu păreri neavizate, nefondate, fără absolut niciun argument științific, dar aberează toată ziua și,

din păcate, au efect asupra unei părți din populație.

Mulți respectă recomandările, dar această parte mică poate contribui la răspândirea virusului într-un mod necontrolat”, am mai spus Arafat. scrie cancan.ro

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *