Raed Arafat trage un semnal de alarmă pentru toți românii. „Lucrurile merg spre ceva mai grav“

Reputatul medic Raed Arafat trage un semnal de alarmă cu privire la pandemia de noul coronavirus în România. Cu ce ne vom confrunta în zilele ce urmează?

Raed Arafat, semnal de alarmăȘeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, atrage atenția în ceea ce privește evoluția crizei medicale în țara noastră.

România nu a trecut de momentul critic al pandemiei de COVID-19, iar măsurile de siguranță impuse prin intermediul ordonanțelor militare sunt mai importante ca oricând, subliniază medicul.

„Situația e sub control, însă lucrurile merg spre ceva mai grav, mai serios. Măsurile recomandate, trebuie respectate în continuare.

Totul depinde de noi. Trebuie să respectăm regulile, mai ales acum de sărbători. Depinde foarte mult de noi. Dacă respectăm recomandările, nu vom avea un număr mare de decese. Lumea e supărată. Însă noi nu am trecut hopul și e recomandat tuturor familiilor să limităm contactul social“, a declarat Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

„Arafat: Nu poți să stai acasă luni de zile“Pe de altă parte, măsurile de izolare nu se pot prelungi la nesfârșit, este de părere oficialul. Consecințele economice trebuie urmărite și ele. Până la găsirea unui vaccin, va trebui să ne adaptăm și să învățăm să trăim cu virusul și să-l stăpânim. Viața nu va mai fi totuși ca înainte, atenționează șeful DSU.

Din 15 mai, asta vom vedea cum evoluează toată situația, dar dacă respectăm toate regulile, poate să vedem că suntem în scădere (cazurile de Covid-19 – n.r.) și poate să se anuleze atunci starea de urgență și să ne oprim. Dacă vedem că lucrurile se agravează, atunci vom decide la momentul respectiv (…)

Mai multe țări deja vorbesc despre aspectul că la un moment dat, vom învăța să conviețuim cu acest virus, ne vom schimba poate stilul de viață, vom schimba modul în care muncim, în care lucrăm, dar este clar că nu poți să stai acasă luni de zile“, a subliniat Raed Arafat.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.