Rafila a făcut ANUNȚUL de care se temea toată lumea

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat la Digi24 că este probabil ca „circa jumătate de milion de oameni din România să fi trecut deja prin boală”.

El a mai spus că în momentul apariţiei unei astfel de infecţii virale, cum este şi coronavirusul, „numărul de cazuri diagnosticate

este mult mai mic decât numărul real de cazuri, pentru că foarte multe persoane sunt asimptomatice sau fac forme uşoare care nu îi determină să nu se prezinte la medic”, transmite News.ro.

„Probabil că circa jumătate de milion de oameni din România au trecut deja prin boală, dar dacă ne gândim procentual, asta înseamnă undeva în jur de 2,5% şi asta înseamnă că avem un coeficient de multiplicare între 8 şi 10, între numărul de cazuri diagnosticate şi numărul real de cazuri. Acest lucru a fost dovedit în toate ţările care şi-au încheiat studiile de seroprevalenţă.

Al nostru este în curs de desfăşurare la nivelul INSP. Probabil că cifrele vor fi între 2 – 3% seroprevalenţă, adică persoane care au trecut prin infecţie în România”, a declarat Rafila la Digi24.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *